Τη βεβαιότητα ότι μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επιλυθεί το θέμα των αδέσποτων εκφράζει η δημοτική Αρχή Φαρκαδόνας.
Οι διαδικασίες επισπεύδονται από το Δήμο Φαρκαδόνας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, το οποίο την τελευταία διετία λαμβάνει διαστάσεις, μιας και πολλοί πολίτες εντός και εκτός συνόρων εγκαταλείπουν τα κατοικίδια στους δρόμους καθώς και σε αγροτικές περιοχές του Δήμου μας.
Αποτέλεσμα τόσο ο Δήμος, όσο και οι κάτοικοι να έρχονται αντιμέτωποι με εγκαταλειμμένα αδέσποτα ζώα, κατά βάση σκυλιά, τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι επιθετικά και ευθύνονται ακόμη και για τραυματισμούς.
Πλέον ο Δήμος βρίσκεται με το βλέμμα στραμμένο στην δημιουργία κυνοκομείου, η συζήτηση της οποίας ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο.
Μάλιστα, ο δήμαρχος κ. Θανάσης Μεριβάκης υπέγραψε την σύμβαση με τον εργολάβο που θα αναλάβει την συντήρηση και επισκευή του πρώην κτηνιατρείου Φαρκαδόνας, όπου θα στεγαστεί το κυνοκομείο.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα ώστε το καταφύγιο των ζώων να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.
«Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη επίλυση του ζητήματος με τα αδέσποτα ζώα και για την αποφυγή προβλημάτων που μπορεί προκύψουν» τονίζει ο δήμαρχος.
Ο ίδιος επισήμανε ότι σε αυτή την προσπάθεια, θα πρέπει να συμβάλλουν όλοι και κάποια στιγμή να αναλογιστούν γιατί υπάρχουν αδέσποτα ζώα.
Όπως προαναφέρθηκε, το κυνοκομείο θα φιλοξενηθεί στο πρώην Κτηνιατρείο Φαρκαδόνας.
Εκεί, θα δέχονται την φροντίδα που απαιτείται, ενώ άνθρωποι θα μεριμνούν για τον εμβολιασμό, την στείρωση και το «τσιπάρισμα» τους και στην συνέχεια για την επανένταξή τους στο φυσικό τους περιβάλλον.
Να αναφερθεί ότι έχουν γίνει και οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη υπαλλήλων που χρειάζονται, όπως δύο κτηνιάτρων, ενώ έχουν εξασφαλιστεί και οι πιστώσεις για τα φάρμακα.

krinitrikalon.gr