Παρά το τσουχτερό κρύο ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας ήταν αρκετός. Τόσος που η κρύα νύχτα του Σαββάτου, γέμισε από τη ζεστασιά των ανθρώπινων ψυχών που θέλησαν να γίνουν ένα, για να γιορτάσουν την έναρξη των Χριστουγέννων και των γιορτινών ημερών, μέσω της έναρξης του 3ου κατά σειρά θεματικού, Χριστουγεννιάτικου Πάρκου της Ζωντανής Φάτνης, που εγκαινιάστηκε χθες από το δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη.
Με το που έπεσε το σκοτάδι, νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, το αστέρι που κοσμεί την πλατεία  της Φαρκαδόνας, ήρθε να φωταγωγηθεί. Το Αστέρι που συμβολίζει εκείνο της Βηθλεέμ, οδήγησε τους τρεις μάγους στη Φαρκαδόνα, στην κεντρική πλατεία της έδρας του Δήμου που τοποθετήθηκε η Ζωντανή Φάτνη και αναπαριστά ζωντανά τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Στη Φάτνη συνάντησαν την Παναγία, τον Ιωσήφ, το Θειο Βρέφος, ενώ δίπλα τους λίγα ζώα, με τους αχνούς τους φρόντιζαν να δώσουν ζεστασιά στο νεογέννητο Χριστό. Όλα αυτά αναπαριστούνται για μια ακόμη χρονιά στην Φαρκαδόνα, που μετά το Μύλο των Ξωτικών, θα αποτελέσει το επίκεντρο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο νομό. Οι επισκέπτες δεν έκρυβαν την έκπληξή τους, ταξιδεύοντας με το νου και τις εικόνες στην θρησκευτική παράδοση που συγκινεί και συναρπάζει, κατά την ανάγνωση των Αγίων Γραφών.

Την έναρξη της φετινής διοργάνωσης κήρυξε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Φαρκαδόνα για μια ακόμη χρονιά αποτελεί ένα γιορτινό σταθμό, που χαρίζει μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες και στους δημότες που θα καταφτάσουν για να απολαύσουν, ζώντας από κοντά εικόνες της Θείας Γέννησης. Με σεβασμό στην θρησκευτική παράδοση, με ζεστασιά και μεγαλοπρέπεια, όπως επιτάσσουν τα θρησκευτικά έθιμα. Απηύθυνε τις ευχές τους στους δημότες για υγεία, αγάπη, ευτυχία και καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο, καλώντας όλους τους δημότες, κάθε ηλικίας να προσέλθουν και να τιμήσουν τις εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και χορούς από τον Σύλλογο Γυναικών Φαρκαδόνας και ζωντανή λαϊκή έντεχνη μουσική, καθώς επίσης και με ανταλλαγή ευχών.
krinitrikalon.gr