Με βομβαρδισμένο τοπίο ή ακόμη καλύτερα σκηνικό μετά από θεομηνία θυμίζει αγροτική καλλιεργούμενη έκταση με καλαμπόκι, ιδιοκτησίας του προέδρου της τοπικής κοινότητας Παναγίτσας κ. Γιάννη Παλαμιώτη.
Η καλλιεργούμενη έκταση έγινε βορά των αγριογούρουνων που μετέτρεψαν το χωράφι σε χέρσα έκταση, προκαλώντας ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά στον ιδιοκτήτη.
Το περιστατικό είναι το πρώτο που συμβαίνει την τρέχουσα χρονιά στην Παναγίτσα. Οι αγρότες του χωριού, εκφράζουν τους φόβους τους για επέκταση του φαινομένου καθώς και στην συγκεκριμένη περιοχή οι πληθυσμοί των αγριόχοιρων είναι αρκετά μεγάλοι.
Φυσικά και το γεγονός δεν εστιάζεται μονάχα στην Παναγίτσα, ζημιές άρχισαν να καταγράφονται και σε άλλα χωριά του Δήμου μας, όπως του Ζάρκου και της Πηνειάδας, όπου αγριογούρουνα οργώνουν στην κυριολεξία τις αγροτικές εκτάσεις για την ανεύρεση τροφής και νερού.
Θα ήταν παράλειψη να μην σταθούμε και στα ατυχήματα που συμβαίνουν σε αγροτικές περιοχές και δρόμους με την ξαφνική εμφάνιση των αγριόχοιρών. Πλέον κρίνεται επιτακτική η λήψη μέτρων προκειμένου και οι αγροτικές καλλιέργειες να προστατευτούν και οι οδηγοί να κινούνται με ασφάλεια στους δρόμους.
Προ δεκαημέρου περίπου, στο ίδιο χωριό της Παναγίτσας, όπως είναι γνωστό και μέσω ρεπορτάζ του «ΚΡΗΝΗ LIVE» οδηγός παρέσυρε αγριογούρουνο με αποτέλεσμα το όχημά του να υποστεί σημαντικές υλικές ζημιές.

krinitrikalon.gr