Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και Αντιπροέδρου του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο λειτουργεί στην πόλη των Τρικάλων από 2019.
Πρόεδρος του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας, της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επανεκλέγεται ο κ. Αθανάσιος Μανούρας, Καθηγητής.
Αντιπρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφολογίας, της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επανεκλέγεται η κ. Ρένα Κωστή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια.
Ο κ. Αθανάσιος Μανούρας, Καθηγητής, επανεκλέχθηκε Πρόεδρος του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας με διετή θητεία από 01-09-2023 έως 31-08-2025.
Ο κ. Αθανάσιος Μανούρας είναι Καθηγητής του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με γνωστικό αντικείμενο «Χημεία Τροφίμων με έμφαση στη Χημεία Φυσικών Προϊόντων» και υπεύθυνος του εργαστηρίου Χημείας, Βιοχημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων. Ολοκλήρωσε τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών του στο τμήμα Χημείας του Παν/μιου Πατρών το 1984, και συνέχισε με την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής (υπότροφος Ε.Μ.Υ.) με αντικείμενο την «Μελέτη της δομής και των βιολογικών ιδιοτήτων πρωτεογλυκανών και γλυκοπρωτεϊνών του εξωκυττάριου χώρου» (1992). Τέλος το 1998
απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οινολογία.
Στην συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων, εκπαίδευση προσωπικού, συστήματα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων.
Από το 2010 που εξελέγη ως μέλος Δ.Ε.Π., του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 ερευνητικά προγράμματα, Ευρωπαϊκά ή Εθνικά, ανταγωνιστικά ή αυτοχρηματοδοτούμενα, είτε ως επιστημονικός υπεύθυνος είτε ως μέλος της ερευνητικής ομάδας και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από εξήντα εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, σε επιστημονικά συνέδρια, διεθνή και ελληνικά, και έχει συμμετάσχει στην μεταφραστική ομάδα δυο ξενόγλωσσων βιβλίων.
Ήταν Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων από 01-09-2010 έως 29-01-2019 (κατάργηση-συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκπαιδευτικών, ερευνητικών ή διοικητικών επιτροπών του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση (οργανωτική ή επιστημονική επιτροπή) διεθνών συνεδρίων ή ημερίδων. Έχει λάβει μέρος ως επιστημονικός υπεύθυνος, καθοδηγώντας ομάδες φοιτητών, σε διαγωνισμούς καινοτόμων οικολογικών τροφίμων αποσπώντας πάντα διάκριση. Ecotrophelia 2013, 2015, 2016, 2017 & 2018: 3ο βραβείο, 1ο βραβείο, βραβείο καλύτερης παρουσίασης και 1ο βραβείο αντίστοιχα. http://www.sevt.gr/
Προσωπική ιστοσελίδα:
http://dnd.uth.gr/index.php/prosopiko/meli-dep/kathigites/team/dep-manouras-gr
Η κ. Ρένα Κωστή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, επανεκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας με διετή θητεία, από 01-09-2023 έως 31-08-2025.
H Δρ. Ρένα Κωστή, είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο «Διαιτολογία και Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις» στο Τμήμα Διαιτολογίας& Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ολοκλήρωσε τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών της με αριστεία στο τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Γεωπονικού Παν/μιου Αθηνών, και εν συνεχεία απέκτησε Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Βιοτεχνολογία Τροφίμων κατόπιν υποτροφίας του ΝΑΤΟ από το Πανεπιστήμιο Reading της Αγγλίας. Ολοκλήρωσε την διδακτορική της διατριβής με αριστεία στο Γεωπονικό
Πανεπιστήμιο Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Διατροφής του Ανθρώπου.
Επιπλέον κατέχει Μεταπτυχιακό Πιστοποιητικό Σπουδών Διοίκησης από το Πανεπιστήμιο Sunderland της Αγγλίας. Διαθέτει μακρά διεθνή επαγγελματική εμπειρία σε πολυεθνικές εταιρείες (Roche Hellas, Numil Hellas, Abbott Geneva, Wyeth Hellas, Novartis Hellas, Friesland Hellas), κατέχοντας διευθυντική θέση στον τομέα των προϊόντων διατροφής. Διετέλεσε μέλος της επιστημονικής συγγραφικής ομάδας των γενικών και ειδικών Εθνικών διατροφικών οδηγών “ΕΥ Δια…Τροφήν” του Υπουργείου Υγείας. Το 2016, έτυχε υποτροφίας του Γερμανικού Ινστιτούτου Ανθρώπινης Διατροφής και μετεκπαιδεύτηκε στην Επιδημιολογία της Διατροφής στο Πότσνταμ της Γερμανίας. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας.
Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και σε κεφάλαια ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων. Η Δρ. Κωστή είναι κριτής σε πληθώρα επιστημονικών περιοδικών και κριτής ερευνητικών προτάσεων για φορείς όπως το Υπ. Υγείας του Ισραήλ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2018 εξελέγη Πρόεδρος της ομάδας εμπειρογνωμόνων «Κατανάλωση, Διατροφή και Υγεία» CONUSA (Consumption, Nutrition and Health) του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV) στο Παρίσι και είναι μέλος της Επιστημονικής και Τεχνικής επιτροπής του σαν επιστημονικός εκπρόσωπος της Ελλάδας, θέσεις που κατέχει και σήμερα.
Προσωπική ιστοσελίδα:
http://dnd.uth.gr/index.php/prosopiko/meli-dep/anaplirotes-kathigites/team/dep-kosti-gr