Το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ – Γιάτσος διοργανώνει ταχύρυθμους κύκλους εκμάθησης της μαγειρικής τέχνης προσφέροντας τα απαραίτητα εφόδια για να διαπρέψετε στην κουζίνα. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων στη μαγειρική, σε τεχνικές εκτέλεσης συνταγών, στον τρόπο παρουσίασης και στην ορολογία της κουζίνας. Όλα τα μαθήματα μαγειρικής έχουν διάρκεια 4 ωρών, είναι «εργαστηριακά», ενώ παρέχονται και σημειώσεις.

 Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ αναλαμβάνει την προώθηση του βιογραφικού σας σε μεγάλους ξενοδοχειακού ομίλους για αμειβόμενη πρακτική άσκηση!

ΜΑΘΗΜΑ 1: Κοπές

Στάση σώματος / Χρήση μαχαιριού / Κοπές λαχανικών

ΜΑΘΗΜΑ 2: Σάλτσες

Μπεσαμέλ / Μαγιονέζα / Ολλαντέζ / Μπίσκ / Ντεμί γκλας

ΜΑΘΗΜΑ 3: Σούπες

Βελουτέ (Πατάτας – Μανιταριών – Κολοκύθας) / Απέραστη κοτόπουλου / Ψαριού (Μπουγιαμπέσα – Κακαβιά)

ΜΑΘΗΜΑ 4: Λαχανικά

Βραστά / Ατμού / Γλασέ / Σωτέ / Τηγανιτά

ΜΑΘΗΜΑ 5: Σαλάτες

Φρέσκων λαχανικών / Βραστές / Βινεγκρέτ σαλατών

ΜΑΘΗΜΑ 6: Ζυμαρικά - Ρύζι 

Φρέσκιες πάστες / Νιόκι / Πιλάφι / Ριζότο /  Κρεόλ

ΜΑΘΗΜΑ 7: Ζύμες

Τάρτας / Πίτσας / Κουρού / Ψωμιού

ΜΑΘΗΜΑ 8: Κρέας

Σχάρας / Σωτέ / Ραγού / Τρόποι κοπής

Όλα τα μαθήματα περιλαμβάνουν και θεωρητικό μέρος στο οποίο διδάσκονται: 

- Τεχνικές μαγειρικής - Εξοπλισμός κουζίνας - Έλεγχος προμηθειών - Συντήρηση και αποθήκευση τροφίμων - Κοστολόγηση συνταγών - Μεριδοποίηση -  Θερμιδομέτρηση - Food styling

Δυνατότητα πιστοποίησης - βεβαίωση παρακολούθησης.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος παρέχεται Βεβαίωση Σπουδών από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, η οποία είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΚΟΝΔΥΛΗ 36

2431030055

trikala@thessalikoiek.gr