Το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο των δράσεων του για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την τόνωση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων – μελών του, συμμετείχε στη  Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “FOODEXPO 2017”, που διεξήχθη από 18 έως 20 Μαρτίου 2017 στο METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα.
Περισσότεροι από 46.000 επαγγελματίες από 22.000 επιχειρήσεις από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες 87 χώρες από όλο τον κόσμο επισκέφθηκαν τη FOOD EXPO 2017, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η προσέλευση επισκεπτών από την Περιφέρεια.
Αντίστοιχη επιτυχία είχε και η προσέλευση διεθνών αγοραστών όπου μέσα στο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου την επισκέφθηκαν 2.356 food traders και από τις πέντε ηπείρους.
Οι Τρικαλινές επιχειρήσεις έδωσαν δυναμικό παρόν τόσο μέσω των περιπτέρων του Επιμελητηρίου Τρικάλων όσο και με δικά τους εταιρικά περίπτερα εκθέτοντας τα μοναδικά  προϊόντα τους και πραγματοποιώντας γευσιγνωσία σε εμπορικούς επισκέπτες και ξένους food traders. Επίσης τους δόθηκε η δυνατότητα, να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με επιλεγμένους ξένους επισκέπτες (Hosted Buyers) από 87 χώρες οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την ποιότητα και τον πλούτο των προϊόντων που ανακάλυψαν στη φετινή FOOD EXPO.