Όταν μιλάμε για καλό ντύσιμο στον άνδρα, δεν μπορούν να λείπουν τα μανικετόκουμπα στο πουκάμισο. Το ζήτημα δεν είναι μόνο θέμα καλού γούστου για τους άνδρες, αλλά αφορά και το γυναικείο βλέμμα που μαγνητίζεται από το εκλεπτυσμένο ντύσιμο ενός άνδρα που προσέχει τις λεπτομέρειες πάνω του.
Για την ακρίβεια, πολλές γυναίκες έχουν φετίχ με τα μανικετόκουμπα και είναι από εκείνες τις διακριτικές λεπτομέρειες που κοιτούν στη συνολική εμφάνιση του άνδρα και κάνουν τη διαφορά. Δεν είναι τυχαίο πως τα μανικετόκουμπα έχουν τον τίτλο του ανδρικού κοσμήματος, καθώς κοσμούν επίσημες εμφανίσεις κουστουμιών.


 

Αρχικά, για να φορεθούν τα μανικετόκουμπα στο πουκάμισο, θα πρέπει να μην υπάρχουν κουμπιά στις μανσέτες. Τα πρώτα μανικετόκουμπα εμφανίστηκαν στις αρχές του 16ου αιώνα και έκτοτε έχουν κερδίσει μια θέση στην καρδιά του ανδρικού κοινού, ακολουθώντας κάθε χρονιά την εξέλιξη της μόδας. Φυσικά δεν πρόκειται για μια καθημερινή και casual συνήθεια αλλά είναι συνυφασμένα με επίσημες εμφανίσεις όπως ο γάμος και μια δεξίωση. Καλό θα είναι να επιλέξετε ένα μονόχρωμο πουκάμισο με διπλές μανσέτες, όπου τα μανικετόκουμπα αναδεικνύονται περισσότερο. Επίσης, φροντίστε να τα συνδυάζετε με τα υπόλοιπα στοιχεία του ντυσίματος, όπως το χρώμα της γραβάτας ή της ζώνης. Τα απλά μανικετόκουμπα που είναι σε ουδέτερο χρώμα π.χ. ασημί, μαύρο, λευκό, μπορούν να ταιριάξουν με όλα τα ρούχα. Αντιθέτως μανικετόκουμπα σε άλλες αποχρώσεις θα πρέπει να ταιριάζουν με το υπόλοιπο χρωματικό σύνολο ή, εάν προτιμάτε μεγαλύτερη ένταση, μπορείτε να παίξετε με αντιθέσεις π.χ. ένα μπλε κοστούμι με κόκκινα μανικετόκουμπα.


 


Για να χαίρεστε τα μανικετόκουμπά σας για πάντα, θα πρέπει να καθαρίζονται κατά διαστήματα. Μπορείτε να τα δώσετε σε κοσμηματοπώλη ή να κάνετε αυτή τη δουλειά και μόνοι. Εάν πρόκειται για μεταλλικά μανικετόκουμπα, τότε χρειάζεται νερό, ένα ήπιο καθαριστικό, μια οδοντόβουρτσα με απαλές τρίχες και ένα απαλό βαμβακερό πανί, ούτως ώστε να μπορείτε να τα τρίψετε για να αποκτήσουν ξανά τη λάμψη τους και να καθαριστούν από την οξείδωση και το μαύρισμα που μπορεί να προκύψει. Σε περίπτωση που τα μανικετόκουμπα έχουν πολύτιμους λίθους, τότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ώστε να αποφευχθούν γρατζουνιές αλλά και να παραμείνουν μακριά από υγρασία.
 
Αποκτήστε τα κορυφαία μανικετόκουμπα που επιθυμείτε για να κοσμήσουν το πουκάμισό σας από την ανανεωμένη συλλογή του kosmima24!Εύκολα και γρήγορα κάντε δικά σαςμοντέρνα μανικετόκουμπα που θα δώσουν μια ιδιαίτερη νότα στην εμφάνισή σας είτε συνδυαστούν σε ένα σικάτο ντύσιμο στη δουλειά, είτε για κάποιαεπίσημη γοητευτική εμφάνιση. Μπορείτε επίσης να κάνετε δώρο ένα όμορφο ζευγάρι μανικετόκουμπααπό το kosmima24.gr στον άνδρα σας για τη γιορτή του ή τα γενέθλιά του. Το δώρο αποστέλλεται σε πολυτελή συσκευασία με δωρεάν μεταφορικά σε όποιο σημείο της Ελλάδας βρίσκεστε!