Το HouseID είναι η πρώτη curated πλατφόρμα που περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό προϊόντων επίπλου, décor και είδη σπιτιού υψηλής αισθητικής, τα οποία είναι διαθέσιμα στην πόλη της Αθήνας. Ταυτόχρονα,  παρέχει πληροφορίες και κατευθύνσεις για το πού ακριβώς βρίσκονται μέσα στην πόλη.
«Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι για τους καταναλωτές να βρουν αυτό που ψάχνουν σε μια μεγάλη πόλη όπως η Αθήνα, καθώς και την ανάγκη τους να δουν τα προϊόντα από κοντά πριν τα αγοράσουν. Αυτός είναι και ο λόγος που επιθυμούμε να μετατρέψουμε αυτή την αναζήτηση από μία χρονοβόρα κοπιαστική διαδικασία σε μία ευχάριστη εμπειρία, ελαχιστοποιώντας το χρόνο και βελτιστοποιώντας τα αποτελέσματα», αναφέρει η Τρικαλινή συνιδρύτρια της πλατφόρμας Αγγελική Β. Πηλίγκου.
Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, έναντι άλλων ακριβών και μη ελκυστικών επιλογών διαφήμισης, το HouseID διασφαλίζει μια άμεση προβολή σε ένα στοχευμένο κοινό που λατρεύει το design, παρέχοντας στα καταστήματα μια αποδοτική και υψηλής αισθητικής online παρουσία σε κάθε συσκευή. Ταυτόχρονα, η ομάδα του HouseID αντιμετωπίζει ολιστικά την επιχείρηση, βοηθώντας στην ανανέωση της παρουσίας της στην πλατφόρμα και δημιουργώντας υλικό για digitalmarketing. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται στο ελάχιστο ο χρόνος και τα κόστη του επιχειρηματία, φέρνοντας υψηλή προστιθέμενη αξία στην online προβολή του. Το HouseID, ουσιαστικά, συνδέει εύκολα τις τοπικές επιχειρήσεις με τους καταναλωτές και designlovers.
«Αποστολή μας είναι να διευκολύνουμε τον καταναλωτή να δημιουργήσει ένα χώρο που θα αντανακλά την προσωπικότητα του και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Ταυτόχρονα, φιλοδοξούμε το HouseID να αποτελέσει ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τον επαγγελματία αρχιτέκτονα, διακοσμητή, interiordesigner κτλπ. Bασικός στόχος μας είναι να αναδείξουμε το εγχώριο design και τα καταστήματα της πόλης,» σημειώνει η κ. Πηλίγκου.
Επίσης, σε Ελλάδα και εξωτερικό το HouseID είναι μια μοναδική “phygital” εμπειρία που φέρνει όλα τα προϊόντα υψηλής αισθητικής και ποιότητας που υπάρχουν στα φυσικά καταστήματα της πόλης online. Όλα ξεκίνησαν όταν τέσσερις άνθρωποι οι οποίοι αγαπούν πολύ το design βρέθηκαν μαζί και άρχισαν να αναζητούν τρόπους να το αναδείξουν.
“Η απάντηση ήταν μπροστά στα μάτια μας. Η Αγγελική Πηλίγκου και η Νάντια Μητροκανέλου ως επαγγελματίες αρχιτέκτονες αφιέρωναν πολύ χρόνο για την ανεύρεση προϊόντων για τους πελάτες τους. Ο Γιώργος Φωτόπουλος που εκείνη την περίοδο είχε αλλάξει 5 διαφορετικές πόλεις μέσα σε 3 χρόνια, ως καταναλωτής, δυσκολευόταν να βρει αυτό που έψαχνε για τον χώρο του μέσα στην πόλη. Οπότε αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την πρώτη curated πλατφόρμα στην οποία θα μπορεί ο καθένας να βρεί έπιπλα, είδη décor και έργα τέχνης, τα οποία να είναι διαθέσιμα μέσα στην πόλη, εύκολα, γρήγορα και με εξασφαλισμένη ποιότητα. Σε αυτό το σημείο, βρέθηκε και η Κατερίνα Φωτοπούλου η οποία πίστεψε στο project και μας βοήθησε οικονομικά, ώστε να αναπτύξουμε την πλατφόρμα και την εταιρεία» σημειώνει η ομάδα.
Και συμπληρώνει «Αρχικά, δουλέψαμε το project στην Ρώμη και την Αθήνα και τελικά επιλέξαμε να ξεκινήσουμε με την πόλη της Αθήνας. Έτσι στις 11 Ιουλίου 2018 δημοσιοποιήσαμε την πλατφόρμα ξεκινώντας το openbeta (softlaunch) από την πόλη της Αθήνας που αγαπάμε και είναι το σπίτι μας. Αξίζει να σημειώσουμε πως το egg (entergrowgo), η Θ.Ε.Α και το βιομηχανικό επιμελητήριο Αθηνών μας βοήθησαν πολύ ώστε να αναπτύξουμε το project και την εταιρεία στην Ελλάδα και τους ευχαριστούμε ειλικρινά για όλη την στήριξη.
Μέσα στον επόμενο χρόνο θέλουμε να τελειοποιήσουμε τις υφιστάμενες και να διανθίσουμε με νέες λειτουργίες την πλατφόρμα,  καθώς και να δούμε το HouseID να εδραιώνετε στην πόλη της Αθήνας ενισχύοντας έτσι την τοπική αγορά. Ταυτόχρονα, θα θέλαμε να δούμε και την ομάδα να μεγαλώνει, δημιουργώντας ένα δίκτυο συνεργατών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σύμφωνα με τα δείγματα που παίρνουμε, θεωρούμε ότι είναι εφικτό σε 5 χρόνια το HouseID να μην εξυπηρετεί μόνο την Αθήνα, αλλά ακόμα 5 σημαντικές μητροπολιτικές πρωτεύουσες.»