Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.) πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρώην βουλευτή Τρικάλων και νυν συντονιστή του τομέα προστασίας του πολίτη της Ν.Δ, καθώς και Επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. Ηλία Βλαχογιάννη. Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "κατά  την συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που απασχολούν την Ένωση, τα μέλη της και τους στρατιωτικούς γενικότερα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ με την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώνεται για πολλοστή φορά, να επιστρέψει το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών περικοπών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επιστρέφοντας τους μισθούς στα επίπεδα του Αυγούστου 2012.
Συζητήθηκε το μείζον ζήτημα των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις, με τη βίαιη επέκταση του εργασιακού μας βίου και επιβολή του νέου ειδικού μισθολογίου, απόρροια των μνημονίων που συνάφθηκαν με τους δανειστές, καθώς επίσης και το τεράστιο πρόβλημα των ηλικιακών κριτηρίωνπερί συντάξεων χηρείας που τέθηκε μέσω του ανάλγητου άρθρου 12 Ν.4387/2016, για το όποιο ο κ.Βλαχογιάννης τόνισε ότι πρέπει να πιέσουμε προς την αλλαγή της κατεύθυνσης αυτής και την κατάργησή του.
Ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι, ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί η περίφημη ΚΥΑ με την οποία θα ρυθμίζεται το καθεστώς της αποζημίωσης τηςνυχτερινής εργασίας που νομοθετήθηκε εδώ και 8 μήνες, με αποτέλεσμα τα στελέχη να εκτελούν υπηρεσίες χωρίς να αμείβονται. Σχετικά με το ασφαλιστικό, ο Πρόεδρος κατήγγειλε εκ νέου την απαράδεκτη συμπεριφορά της Πολιτείας έναντι συγκεκριμένης ομάδας στελεχών (καταταγέντες κατά τα έτη 1990 – 1992) αποκόπτοντας βιαίως και καταχρηστικώς, από τις μεταβατικές διατάξεις του ασφαλιστικού, οι οποίες σταμάτησαν μέχρι τους καταταγέντες 1989, το οποίο έχει ως συνέπεια,την άνευ προηγουμένου μονομερή επίθεση της Πολιτείας, έναντι της συγκεκριμένη ομάδας λειτουργών.
Ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης έθεσεζητήματα που αφορούν στους Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ),όπως της βαθμολογικής εξέλιξήςτους και της αποστρατείας τους λόγω κατάληψης του ορίου ηλικίας στο βαθμό τους.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως η σημαντικότητα της επανασύνδεσης των συντάξεων με τους μισθούς των εν ενεργεία στελεχών, η τροποποίηση των κανονισμών μοριοδότησης στελεχών για στέγαση στα ΣΟΑ καιτον παραθερισμόστα ΚΑΑΥ, διάφορα θέματα διευκόλυνσης του προσωπικού στα πλαίσια της Μέριμνας υπέρ Στρατιωτικού Προσωπικού, την επαναφορά του μέτρου μετατροπής των στρατιωτικών αδειών οδήγησης σε πολιτικές μόνο με την καταβολή των ανάλογων παραβόλων.
Αφουγκραζόμενος τα προβλήματά μας, ο κ. Βλαχογιάννης αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας, έδωσε πολύτιμες συμβουλές αφού ο ίδιος διετέλεσε Αξκος της Ελληνικής Αστυνομίας και η εμπειρία του στις τάξεις των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων είναι τεράστια, δηλώνοντας ότι από την πλευρά του, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.
Στην παρούσα συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Στέφανος Κουκουράβας, ο Γεν. Γραμματέας κ. Χρήστος Καρανάσιος, ο Ταμίας κ. Δημήτριος Κυρίτσης, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ κ. Νικόλαος Γκαμπλιάς και κ. Λεωνίδας Κολονιώτης".