Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Ρυθμίσεις για τα προϊόντα καπνού και άλλα ζητήματα του Υπουργείου Υγείας».

Σε σχέση με την αντιμετώπιση του καπνίσματος σε δημόσιους και άλλους χώρους στην αιτιολογική έκθεση του ν/σ σημειώνεται πως καταργείται η διάταξη που επιτρέπει σε καζίνο και κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική εμβαδού άνω των 300 τμ καθώς και στα καταστήματα όπου νομίμως διεξάγονται τυχερά παίγνια, η διαμόρφωση κλειστών χώρων το κάπνισμα.

Παράλληλα, επεκτείνεται η απαγόρευση κατανάλωσης προϊόντων καπνού που ισχύει για τους κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων, και στους υπαίθριους χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών ψυχαγωγίας και συγκέντρωσης ανηλίκων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα νέα πρόστιμα είναι εξαιρετικά τσουχτερά.

Ειδικότερα, για κάθε παράβαση της τροποποιούμενης ρύθμισης προβλέπεται επιβολή προστίμου ύψους 200 ευρώ στους παρανόμως καπνίζοντες, από 50 ευρώ που ισχύει και 500 ευρώ τους υπεύθυνους διαχείρισης των παραπάνω χώρων.

newpost.gr