Σε δύο σημαντικούς διαγωνισμούς τροφίμων συμμετείχε πρόσφατα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Έλαβε μέρος με 14 συνολικά προϊόντα, τα οποία βραβεύτηκαν στο σύνολό τους!  

Ο πρώτος διαγωνισμός ήταν ο Mediterranean Taste Awards 2021 (MTA 2021), όπου συμμετείχε με έξι προϊόντα, τα οποία έλαβαν τις εξής διακρίσεις:  

Προϊόν 

Κατηγορία 

Διάκριση 

Γλυκό του κουταλιού Πλευρώτους 

MTA Packaging & Design Awards 2021 

Platinum 

Λικέρ από άγριο μανιτάρι Κανθαρίσκος 

MTA Packaging & Design Awards 2021 

Gold 

Μέλι βελανιδιάς με Γανόδερμα 

MTA Innovation Awards 2021 

Gold 

Ριζότο με άγρια τρούφα 

MTA Excellent Taste Awards 2021 

Gold 

Αγαρικό σε λάδι 

MTA Excellent Taste Awards 2021 

Gold 

Καπνιστό Πορτομπέλο σε λάδι 

MTA Excellent Taste Awards 2021 

Silver 

 

Η δεύτερη συμμετοχή, αφορούσε τον διαγωνισμό Olymp Awards, στον οποίο έλαβε μέρος με οκτώ προϊόντα, αποσπώντας τις εξής διακρίσεις:  

Προϊόν 

Κατηγορία 

Διάκριση 

Μανιταρόσουπα 

Olymp Awards – Tasting awards 

Gold 

Χυλοπίτες με Goji berry, Βωλίτη και λαχανικά 

Olymp Awards – Tasting awards 

Gold 

Μανιταροπίλαφο 

Olymp Awards – Tasting awards 

Silver 

Πλιγούρι με μανιτάρι 

Olymp Awards – Tasting awards 

Bronze 

Λιγκουίνι με μαύρη τρούφα 

Olymp Awards – Packaging awards - Total image 

Silver 

Λεντινούλα σε λάδι 

Olymp Awards – Packaging awards - Total image 

Bronze 

Γλυκό του κουταλιού Κανθαρίσκος 

Olymp Awards – Packaging awards - Total image 

Bronze 

Σοκολάτα Υγείας με Μαύρη Τρούφα, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και Θυμάρι 

Olymp Awards – Packaging awards - label 

Bronze 

 

Οι βραβεύσεις αυτές, αποτελούν συνέχεια και άλλων διακρίσεων των προϊόντων μανιταριών του Μουσείου, το οποίο, να σημειώσουμε εδώ, έχει δημιουργήσει περίπου 70 (!) διαφορετικά προϊόντα μανιταριών και τρούφας.  

Όλα τα προϊόντα έχουν δημιουργηθεί με τη συμβολή του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επιστημονικά υπεύθυνη την καθηγήτρια κα Όλγα Γκορτζή, γεγονός που αποτελεί μία επιπλέον πιστοποίηση της ποιότητας και του γευστικού τους χαρακτήρα.  

Όπως μάλιστα δήλωσε ο Διευθυντής του Μουσείου, κ. Νίκος Πάλλας: «Η συνεχής δημιουργία νέων προϊόντων μανιταριών, καθώς και οι διακρίσεις που λαμβάνουν, αποτελούν τον καλύτερο τρόπο ανάδειξης των μανιταριών, ως σημαντικό στοιχείο υγιεινής διατροφής, γεγονός άλλωστε που αποτελεί βασικό στόχο του Μουσείου μας.»