Ακούμε καμιά φορά να λένε ότι για να κάνεις μια συγκέντρωση στην πλατεία χρειάζεται άδεια από τον Δήμο ή την Αστυνομία. Αυτό είναι ΛΑΘΟΣ.
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΧΕΣΘΑΙ, δηλαδή το δικαίωμα των Ελλήνων να συγκεντρώνονται «ησύχως (εδώ σημαίνει οι μετέχοντες δεν έχουν εγκληματικούς σκοπούς) και αόπλως» αποτελεί ΒΑΣΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ δικαίωμα (άρθρο 11 του Συντάγματος).
Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι σε κλειστούς χώρους, αλλά πρώτα απ' όλα σε υπαίθριες, ανοιχτές, δημόσιες συναθροίσεις και μάλιστα σε πλατείες συντελούν τα μάλα στην πολιτικοποίηση των πολιτών. Βαθαίνουν την έννοια του πολίτη και συντελούν στη σφυρηλάτηση δεσμών μιας κοινωνικής ομάδας ή ευρύτερων κοινωνικών συνόλων για την επίτευξη πολιτικών σκοπών είτε του ελέγχου και καταδίκης της εξουσίας είτε της προετοιμασίας για αλλαγή και ανατροπή της, εάν έτσι απαιτεί το λαϊκό συμφέρον (δηλαδή το συμφέρον των συγκεντρωμένων).
Τις πλατείες μας πρέπει να τις δούμε ως συνέχεια της αρχαίας αγοράς, όπου οι πολίτες συγκεντρώνονταν, διαβουλεύονταν, φιλοσοφούσαν και συναποφάσιζαν για τα δημόσια πράγματα της πόλης τους. Η αγορά (δηλ. η πλατεία) έφτιαχνε τον πολίτη και τον ελεύθερο άνθρωπο.
Απ' το ρήμα αγείρω (=συγκεντρώνω) βγαίνει η αγορά (=τόπος συγκέντρωσης, συνάθροισης, διαβούλευσης και συναπόφασης). Βλέπουμε πως η λέξη «αγορά» είχε έννοια καθαρά πολιτική, πριν εκπέσει στη σημερινή... αγοραία της σημασία.
Αγορά είναι (πρέπει να είναι) σήμερα οι πλατείες μας. Οι πλατείες μας ανήκουν στους πολίτες και τον Λαό και σε κανέναν άλλο. Αυτό επιτάσσει το Σύνταγμα, η Ιστορία μας και η Δημοκρατία.
Το αναφαίρετο αυτό δικαίωμά μας το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ θα το υπερασπισθεί με σταθερότητα και συνέπεια.