Τις αναπροσαρμογές στην τιμή του ψωμιού λόγω αυξήσεων στο κόστος των Ά υλών σχολίασε σε συνέντευξη στη Λέσχη 97,6 ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αρτοποιών Μιχάλης Μούσιος:
«Είμαστε σε δύσκολη θέση, δεν έχουμε άλλα περιθώρια να απορροφήσουμε αυξήσεις στα κόστη, και είμαστε υποχρεωμένοι ή να αναπροσαρμόσουμε τις τιμές ή να κλείσουμε τα αρτοποιεία μας. Το τελευταίο διάστημα έχουμε 40% αύξηση σε σουσάμι, λάδι, βούτυρο, 32% αύξηση στα άλευρα, ενώ στην ενέργεια έχουμε μια αύξηση της τάξης του 120%. Είμαστε παραγωγικές επιχειρήσεις και έχουμε αναγκαστικά μεγάλη κατανάλωση ρεύματος, οπότε εύκολο είναι να δούμε πόσο αυξήθηκε από πέρυσι το κόστος όταν είχαμε 0,06/κιλοβατώρα και φέτος είναι στα 0,15/κιλοβατωρα. Δεν μπορούμε να απορροφήσουμε τέτοιες αυξήσεις, με τις αναπροσαρμογές των τιμών απλά θα μειώσουμε λίγο τη ζημιά, το μόνο που περιμένουμε είναι να σταθεροποιηθούν οι τιμές των Ά υλών και να μην ακριβύνει άλλο η ενέργεια. Όλες αυτές οι αυξήσεις είναι σε βάρος των επιχειρήσεων αλλά κυριότερα των καταναλωτών. Το ποσό της αναπροσαρμογής θα το έχει ατομικά κάθε επιχείρηση, δεν μπορεί κανείς ούτε να παρέμβει ούτε να επιβάλλει τιμές.»