Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα που εμποδίζουν την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων αγροτικών υποδομών στην πεδιάδα του Μόρνου, τον Τολοφώνα και το Δήμο Δωρίδας, εξέφρασε την Τετάρτη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, κατά την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου, Κώστα Μπαγινέτα.
Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε αγαστή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς θα υπερβούν τα εμπόδια που βάζουν τροχοπέδη στην ολοκλήρωση των έργων, ώστε να μειωθεί το κόστος άρδευσης για τους αγρότες και να τονωθεί η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης, σημείωσε ο υφυπουργός, είναι η ανασυγκρότηση και ο εκσυγχρονισμός των αγροπεριβαλλοντικών υποδομών σε όλη την Ελλάδα. Αυτό θα γίνει πραγματικότητα με ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό σχέδιο που θα οδηγήσει στη μείωση του κόστους αγροτικής παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα την ορθολογική διαχείριση του νερού και την προστασία του περιβάλλοντος.
Στο επίκεντρο της επίσκεψης του κ. Σκρέκα στη Φωκίδα ήταν το εγγειοβελτιωτικό έργο στην πεδιάδα του Μόρνου, όπου και συναντήθηκε με στελέχη του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), η περιοχή που θα κατασκευαστεί ο ταμιευτήρας στον Τολοφώνα και το αρδευτικό δίκτυο του Δήμου Δωρίδας.
Στη συνέχεια, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Άμφισσας, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Φωκίδας, Γιάννης Μπούγας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥπΑΑΤ Κώστας Μπαγινέτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος, ο Δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, ο Αντιδήμαρχος Άμφισσας, Νίκος Λουπάκος και στελέχη τεχνικών υπηρεσιών.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Φωκίδα, ο κ. Σκρέκας επισκέφθηκε και τον Παραδοσιακό Ελαιώνα Άμφισσας. όπου είχε την ευκαιρία να δει ένα Μυκηναϊκό Τάφο που χρονολογείται από τον 14ο - 12ο αιώνα π.Χ. και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της Μυκηναϊκής περιόδου στην περιοχή των Δελφών.