Στην χθεσινή συζήτηση στην Βουλή για την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τοποθετήθηκε η Τρικαλινή κυβερνητική Βουλευτής, κα. Παπακώστα, αντικρούοντας κάθε αντιπολιτευτική κριτική, από Μέρα25, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, σχετικά με το παρόν νομοσχέδιο και όσα ακούστηκαν στη συζήτηση.

Πιο συγκεκριμένα η Βουλευτής, ανέφερε πως το να προσπαθεί μία Κυβέρνηση να συνδέσει τη δημόσια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας δεν είναι κυνισμός, είναι ρεαλισμός. Είναι ρεαλισμός και είναι απαίτηση χρόνια τώρα της ίδιας της κοινωνίας, γεγονός το οποίο προφανώς αδυνατείτε να αντιληφθείτε, γιατί περιχαρακωμένοι δεκαετίες τώρα μέσα στις ιδεοληψίες σας το μόνο το οποίο σας ενδιαφέρει είναι να περιχαρακώνετε το κομματικό σας ακροατήριο σε στείρες εκφράσεις και παρωχημένο λεξιλόγιο.

Ακόμη, απαντώντας στην κα. Παπαρήγα, η οποία χαρακτήρισε ‘’ταξικό’’ το δημόσιο σχολείο, η κα. Παπακώστα υπενθύμισε πως ο διπλασιασμός των Πρότυπων και Πειραματικών, Δημόσιων σχολείων στη χώρα από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που αποτελούν αναβαθμισμένη εκπαίδευση μέσα από καινοτόμα εργαλεία, μεθόδους και ποιότητα εκπαιδευτικών, βρήκε αναφανδόν αντίθετη την αριστερά. Ενώ η κυβέρνηση προσφέρει περισσότερες και ποιοτικότερες επιλογές στην δημόσια εκπαίδευση, η αντιπολίτευση στηλιτεύει κάθε προσπάθεια εμμένοντας στις μικροκομματικές ιδεοληψίες της.

Επιπλέον, η Βουλευτής χαρακτήρισε ως βαθιά υποκριτικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, το ίδιο και η κα. Παπαρήγα, ενώ τάσσονται στο δημόσιο και πολιτικό τους λόγο, κατά της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αν αυτό δεν είναι μια βαθιά υποκρισία, αν αυτό δεν είναι βαθιά ψευδές και χτύπημα άκρατου λαϊκισμού στην πλάτη της ίδιας της κοινωνίας, τότε τι είναι;Συμπλήρωσε.

Τέλος, έκλεισε την τοποθέτησή της με τα εξής: Είμαστε αποφασισμένοι να μεταρρυθμίσουμε τον δημόσιο τομέα διότι γι’ αυτό μας ψήφισε ο ελληνικός λαός και αυτό πράττουμε από την πρώτη μέρα της εκλογής μας. Και γιατί, όπως είπε και ο Πλούταρχος, αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει εμάς είναι να ανάψουμε φωτιές στον νου των παιδιών μας και όχι απλά να τα θεωρούμε, δοχεία που πρέπει να γεμίσουν.

Το βίντεο της Ομιλίας:

https://www.youtube.com/watch?v=sE3af10Jb2Y