Τους Ειδικούς Φρουρούς, Ιωάννη Ευαγγελινέλη και Γεώργιο Σκυλογιάννη που έπεσαν νεκροί σαν σήμερα από τα πυρά κακοποιών στην περιοχή του Ρέντη τιμά η Ελληνική Αστυνομία. Μικρή αντιπροσωπεία αστυνομικών λόγω της πανδημίας βρέθηκε στο σημείο και θα καταθέσει λουλούδια και στεφάνια.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, 

"Την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, συμπληρώνονται  δέκα χρόνια από την ημέρα της στυγερής δολοφονίας των δυο Ηρώων-συναδέλφων, Γεωργίου Σκυλογιάννη και Ιωάννη Ευαγγελινέλη.

Δέκα χρόνια, από την ημέρα που προσέφεραν τη ζωή τους, χωρίς ίχνος φόβου, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, στον βωμό του καθήκοντος. Δέκα δύσκολα χρόνια για τις οικογένειες τους, τους φίλους τους, τους συναδέλφους τους.

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, κάθε χρόνο, την ημέρα μνήμης των Γεωργίου Σκυλογιάννη και Ιωάννη Ευαγγελινέλη, φρόντιζε κάθε φορά, να οργανώνει εκδήλωση και  τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, παρουσία των μελών των ατυχών οικογενειών, εκπρόσωπων της Φυσικής και Πολίτικης Ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., με εκατοντάδες αστυνομικούς και απλούς πολίτες, υποβάλλοντας τα σέβη τους στο μνημείο και θυσιαστήριο των Συναδέλφων μας.

Δυστυχώς, φέτος, λόγο των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας του Covid-19, δεν μπορούμε να τιμήσουμε τη μνήμη των συναδέλφων μας όπως θα θέλαμε και όπως πραγματικά τους αρμόζει με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου". 

Οι συνάδελφοί τους ετοίμασαν έναν συγκλονιστικό βίντεο για τον Γιώργο Σκυλογιάννη και τον Ιωάννη Ευαγγελινέλη, καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατό τους, επισημαίνοντας πως "η θυσία και το παράδειγμα προσφοράς του αίματος και της ζωής δύο νέων ανθρώπων παραμένει ανεξίτηλη παρ' όλο που πέρασαν 10 χρόνια, από την στιγμή της στυγερής και άνανδρης δολοφονίας των δύο Ειδικών Φρουρών της ΔΙ.ΑΣ Γεωργίου Σκυλογιάννη και Ιωάννη Ευαγγελινέλη. ΑΘΑΝΑΤΟΙ"

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας 

Οι Ειδικοί Φρουροί υπηρετούσαν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και τραυματίστηκαν θανάσιμα από πυρά αυτόματου όπλου και πιστολιού κατά τη διάρκεια συμπλοκής με 4 δράστες την 1η Μαρτίου 2011.

Ο ένας αστυνομικός, σοβαρότατα τραυματισμένος στο κεφάλι, έχασε τη ζωή του λίγο μετά τη συμπλοκή με τους κακοποιούς. Ο δεύτερος, επίσης με τραύματα στο κεφάλι, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, κατέληξε περίπου στις 10:00 το βράδυ.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ καταδίωκαν κλεμμένο ΙΧ, μάρκας Volvo, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα ύποπτα για ληστεία, λίγη ώρα νωρίτερα στη λεωφόρο Δημοκρατίας 337 στο Μενίδι. Ξαφνικά δύο από τους επιβάτες του αυτοκινήτου άρχισαν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ και πιστόλι εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Βολές από τους πυροβολισμούς των δραστών δέχθηκαν τέσσερις ακόμη αστυνομικοί, δύο στα κράνη και δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, χωρίς να τραυματισθούν. Κάτοικος της περιοχής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς».

Αμέσως εκτυλίχθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Το κλεμμένο Volvo βρέθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ στην οδό Παλαιολόγου στου Ρέντη. Εντός του οχήματος, που είχε κλεμμένες πινακίδες, βρέθηκε ένα Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, με τα οποία, πιθανότητα, οι δράστες «γάζωσαν» τους αστυνομικούς.

trikalaenimerosi.gr με πληροφορίες από ethnos.gr