Στο πλαίσιο της δράσης «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» στην τελική  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και Κυριακή 28 - 29 Απριλίου  στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «Νόησις» το 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων απέσπασε 9 συνολικά βραβεία για την παράστασή του «Το όνειρο του Κλεάνθη».  

Το θέμα της παράστασης έχει  ως αφετηρία τη δομή της ύλης και αποτελεί διδακτική πρόταση για τη διδασκαλία του «Καθιερωμένου Προτύπου» της σύγχρονης Φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο Γυμνάσιο. Έχοντας τα παραπάνω ως αφετηρία, η  Θεατρική Ομάδα του Σχολείου με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς Θανάση Σπανιά, Μιχάλη Παπαζήση και Εύα Συμεωνίδη, δραματοποίησαν με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο (αλλά και με πολύ χιούμορ) τις έννοιες της Φυσικής και δημιούργησε τη συγκεκριμένη παράσταση.  

Σ’ αυτή πρωταγωνιστεί ο Κλεάνθης, ένας μαθητής Γυμνασίου που μόλις επισκέφτηκε το CERN. Γυρνώντας το βράδυ στο ξενοδοχείο, μιλά με τη μητέρα του ώσπου αποκοιμιέται και τότε, αρχίζουν να ζωντανεύουν  όλα αυτά τα παράξενα σωματίδια για τα οποία μόλις εκείνη την ημέρα είχε ακούσει…

Η Θεατρική Ομάδα του 7ου ευχαριστεί θερμά την Αντωνέλλα Χήρα για τη υπέροχη θεατρική της καθοδήγηση και τον Κώστα Μπουντούρη για μοναδικές μουσικές του συνθέσεις. Επίσης ευχαριστεί θερμά όλους τους ανθρώπους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων για την ζεστή τους φιλοξενία που προσέφεραν τα απογεύματα, κατά την φάση της ανάπτυξη του σεναρίου της παράστασης.

Τα βραβεία που απέσπασε η παράσταση είναι: 

Καλύτερης συμμετοχής στη δράση 

Καλύτερης συνολικής παρουσίασης

Καλύτερης σκηνοθεσίας 

Καλύτερου σεναρίου

Καλύτερης χορογραφίας

Καλύτερα σκηνικά κουστούμια

Διάδοσης και προώθησης της παράστασης

Ανάπτυξη διαδικτυακού περιβάλλοντος για την παράσταση

Ανάπτυξη υλικού διάδοσης της παράστασης 

Στη Θεατρική Ομάδα του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων συμμετέχουν οι μαθητές της Γ’ Τάξης (αλφαβητικά):

Αλεξανδρόπουλος Κωντσαντίνος

Βορδώνη Ευαγγελία 

Γιαννικώστας Ευάγγελος

Καλαντζή Ελένη

Κάλλος Δήμος 

Καραΐσκου Φαίη

Κατσάρου Γεωργία

Κούκλας Θεοφάνης

Μπίτος Ευθύμης

Μπουκουράκης Χρίστος

Ντίνος Γιώργος

Παπαγεωργίου Άγγελος

Παπαδημητρίου Σταυρούλα

Πασχάλης Γεώργιος

Πασχάλης Μάριος

Πατσιούρα Μαρία Ελευθερία 

Σαβουλίδη Ισμήνη - Νικολέττα

Σπυρόπουλος Γεώργιος - Ιωάννης

Στάμου Στέφη

Στρωματά Μαρία - Άννα

Τζαφόλια Αναστασία

Τζουρτζιώτη Στέλλα

Τσιάτσιου Δήμητρα  - Αικατερίνη

Φατούρου Μαρία