«Στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας με έργα και δράσεις μέσα από το ΠΕΠ Θεσσαλίας με πόρους 71,3 εκατ. ευρώ» ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός παρουσιάζοντας τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Θεσσαλίας 2014 – 2020.
Το Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014 – 2020 με συνολική δημόσια δαπάνη 401 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει πόρους 71,3 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτούμενους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, για κοινωνικές δράσεις που είναι σύμφωνες με τον Κανονισμό του ΕΚΤ και όπως περιγράφονται στο ΠΕΠ.Θ.
Από το ποσό αυτό, 5,3 εκατ. ευρώ εντάσσονται στο στόχο «Προώθηση της βιώσιμης απασχόλησης υψηλής ποιότητας και υποστήριξης της κινητικότητας των εργαζομένων», αφορούν δηλαδή σε δράσεις στήριξης απασχόλησης.
Δεύτερη ομάδα των πόρων του ΕΚΤ στο ΠΕΠ.Θ είναι αυτή που αφορά στο στόχο «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων»  με προϋπολογισμό 65 εκατ. ευρώ. Εδώ περιλαμβάνονται δράσεις που αφορούν σε : 1) ενεργό ένταξη με σκοπό, μεταξύ άλλων, την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών και της ενεργού συμμετοχής, και της βελτίωσης της απασχολησιμότητας, 2) Κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση περιθωριοποιημένων κοινοτήτων, όπως οι Ρομ, 3) Καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων και προώθηση της ισότητας των ευκαιριών, 4) Βελτίωση της πρόσβασης σε οικονομικά προσιτές, βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων της υγειονομικής περίθαλψης και των κοινωνικών υπηρεσιών γενικού συμφέροντος, 5) Προαγωγή κοινωνικής επιχειρηματικότητας και επαγγελματικής ένταξης σε κοινωνικές επιχειρήσεις καθώς και προώθηση κοινωνικής οικονομίας και οικονομίας αλληλεγγύης προκειμένου να προωθηθεί η πρόσβαση στην απασχόληση, και 6) Στρατηγικές τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων» (CLLDs).