Βαριά ήττα για τα Τρίκαλα BC στην Κρήτη, χάνοντας από το Ρέθυμνο με 84-56.

Για ένα ημίχρονο τα Τρίκαλα ήταν ανταγωνιστικά, ωστόσο στη συνέχεια το Ρέθυμνο πάτησε... γκάζι στην έδρα του και έφτασε στο θριαμβευτικό 84-56, παραμένοντας σταθερά στην τετράδα της Α1. 

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο εκπληκτικός Φιτζπάτρικ που σταμάτησε στους 20 πόντους (7/10 σουτ), ενώ «κατέβασε» και 8 ριμπάουντ. Διψήφιοι ήταν και οι Κράβιτς (12π.), Έντουαρντς. Οι ηττημένοι, που σημείωσαν μόλις 17 πόντους σε όλο το δεύτερο μέρος, έπεσαν στο 1-5 και βρίσκονται στον «πάτο» της βαθμολογίας. Από 15 πόντους είχαν οι Μανωλόπουλος και Τσαγκαράκης. 

Το ματς 

Σε «διαγωνισμό» τριπόντων εξελίχθηκε η αναμέτρηση στην εκκίνησή της, ωστόσο τα Τρίκαλα ήταν… ελαφρώς πιο εύστοχα και με ηγέτη τον Τσαγκαράκη (που είχε νωρίς-νωρίς 9 πόντους) έφτασαν στο 10-14 μέσα στο Ρέθυμνο. Οι Κρητικοί αντέδρασαν και πήραν οριακό προβάδισμα (15-14), προτού ο Καλλές το πάρει προσωπικά για τους Θεσσαλούς και τους ξαναβάλει σε θέση οδηγού, 15-19. Στο τελευταίο λεπτό είχαμε ακόμα μία ανατροπή, με τους γηπεδούχους τελικώς να κλείνουν την πρώτη περίοδο στο +2, 21-19. 

Οι δύο ομάδες είχαν αρχίσει να… λύνονται επιθετικά, με τα Τρίκαλα να παρουσιάζονται άκρως ανταγωνιστικά και να διατηρούν ένα οριακό προβάδισμα, 29-32, προτού με ακόμη ένα τρίποντο (δια χειρός Μανωλόπουλου), φτάσουν στο +4, 31-35. Και κάπου εκεί σήμανε μία μίνι αντεπίθεση από πλευράς Ρεθύμνου. Οι παίκτες του Τόνι Κωνσταντινίδη δεν επέτρεψαν να ξεφύγει το σκορ, «έκρυψαν» το καλάθι στους φιλοξενούμενους (που πέτυχαν μόλις τέσσερις πόντους στα τελευταία τέσσερα λεπτά του ημιχρόνου) και με πλουραλισμό στην επίθεση, έτρεξαν επιμέρους σκορ 13-4, για το 44-39 στο 20’. 

Σεληνιασμένα ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος το Ρέθυμνο. Με τον απίστευτο Φιτζπάτρικ να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ και τα Τρίκαλα να μην βρίσκουν το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι για περίπου 5’, το 54-39 ήρθε σαν φυσιολογική εξέλιξη. Μπορεί μετά το 25’ οι φιλοξενούμενοι να «εμφανίστηκαν» -επιτέλους στην επίθεση, ωστόσο στην άμυνα παρέμεναν ευάλωτοι και οι Γιαννόπουλος-Χριστοδούλου διατηρούσαν αφεντικό την ομάδα τους (59-46). 

Τα Τρίκαλα δεν είχαν λύσεις για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα, το Ρέθυμνο είχε πλέον αποβάλλει το άγχος, έβγαζε την ποιότητά του στο παρκέ και με αιχμή του δόρατος τον Ζάμπας… τελείωσαν ουσιαστικά την αναμέτρηση, φτάνοντας στο +20, 74-54 στο 35’. Τυπική διαδικασία τα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τους Θεσσαλούς να τα κάνουν ΟΛΑ λάθος, να έχουν παραδώσει πνεύμα, να σημειώνουν μόλις επτά πόντους σε όλη την περίοδο και φυσιολογικά να γνωρίζουν βαριά ήττα από το ανώτερο Ρέθυμνο, με τον Κράβιτς να διαμορφώνει το τελικό 84-56. 

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 44-39, 62-49, 84-56 

Με πληροφορίες από sport-fm.gr