Πάλεψαν αλλά λύγισαν τα Τρίκαλα BC κόντρα στο Λαύριο.

Το Λαύριο (6-10) διπλασίασε τις νίκες επί των Τρικάλων (6-10) επικρατώντας με 75-78. Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρία να πάρουν τη νίκη από το -12, αλλά ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δέχτηκε τεχνική ποινή με 3.4'' να μένουν. 

Το Λαύριο πέρασε από την έδρα των Τρικάλων επικρατώντας με 75-78 και διέκοψε το σερί των τεσσάρων συνεχόμενων θετικών αποτελεσμάτων των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι για 35' ενώ εκμεταλλεύτηκαν και την απουσία του Άγγελου Τσαγκαράκη και πλέον βρίσκονται για τα καλά σε τροχιά playoffs. Σημαντικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος το γεγονός ότι το Λαύριο διπλασίασε τις νίκες επί των Τρικάλων σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος με τεχνική ποινή που δέχτηκε 3.5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη με την κατοχή να είναι στην ομάδα του... στέρησε από τα Τρίκαλα το σουτ της ισοφάρισης ή της νίκης.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να βασίζουν πολλά από την παραγωγικότητά τους στους ξένους παίκτες τους. Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου το Λαύριο με πρωταγωνιστές τους Αθανασούλα και Έβανς έτρεξε σερί 11-0 και βρέθηκε να προηγείται με 19-30 (14'). Οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει ρυθμό για τα καλά, είχαν εγκλωβίσει τους παίκτες του Γιάννη Καστρίτη και βρέθηκαν ακόμη και στο +16 (23-39, 17'). Τα Τρίκαλα πάντως μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου έπαιξαν καλύτερη άμυνα και μείωσαν σε 32-41.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, να τρέξουν περισσότερο μήπως βρουν εύκολα καλάθια, αλλά οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη όχι μόνο έδειξαν την απαιτούμενη ψυχραιμία, αλλά είχαν και πολύ σωστές λύσεις στην επίθεση με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 46-58 (27').

Η τελευταία περίοδος κύλησε με παρόμοιο τρόπο μέχρι και το 36' . Σε εκείνο το σημείο τα Τρίκαλα με σερί 12-0 κατάφεραν να μειώσουν και το κατάφεραν με 2/2 τρίποντα του Λούποβι (71-75, 38'). Στο τέλος μάλιστα είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν ή να προσπεράσουν, αλλά ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δε συγκράτησε τα νεύρα του και με την τεχνική που δέχτηκε... σφράγισε τη νίκη των φιλοξενούμενων. 

Mε πληροφορίες από gazzetta.gr