O Όβι Σόκο αποτελεί ό,τι καλύτερο έχουν να παρουσιάσουν φέτος τα Τρίκαλα, με τη σημασία της παρουσίας του να φαίνεται κυρίως στο διάστημα όπου βρισκόταν στα "πιτς" λόγω τραυματισμού. Τότε ήταν που η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη μέτρησε διαδοχικές ήττες για να φτάσει στο σημείο να εμπλακεί στα σενάρια υποβιβασμού από την Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, είναι λογικό να υπάρχουν ομάδες που έχουν τσεκάρει τον Βρετανό φόργουορντ/σέντερ με τη Βενέτσια και τη Βαρέζε να είναι οι δύο τελευταίες (χρονικά) που "χτύπησαν την πόρτα" των Τρικάλων. Κι αν η πρώτη αποχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες από την προσπάθεια απόκτησής του, το αυτό δεν ισχύει για τη δεύτερη η οποία κατέθεσε δις (!) πρόταση για την ελευθέρας του παίκτη.
Η ιταλική ομάδα έχασε για το υπόλοιπο της χρονιάς τον Μουχάμαντ Φαγιέ, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης. Επειδή όμως δεν έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει παίκτη στη Lega Basket, αποτάθηκε στον Όβι Σόκο προκειμένου για την ενίσχυσή της για τα εναπομείναντα παιχνίδια του FIBA Europe Cup, αφού βρίσκεται στους "8" διεκδικώντας με την Οστάνδη το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια του Final Four.
Η διοίκηση της Βαρέζε προσέφερε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό σε αυτή των Τρικάλων για την απόκτηση του παίκτη, αλλά η δεύτερη δεν μπήκε καν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης αφού απομένουν πέντε αγωνιστικές με τα δεδομένα να είναι πολύ ρευστά. Έτσι, ο Όβι Σόκο δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τη θεσσαλική πόλη μέχρι το φινάλε της σεζόν. Εκτός κι αν η Βαρέζε καταθέσει κι άλλη πρόταση, με ακόμη καλύτερους οικονομικούς όρους. Για την ιστορία, αναφέρουμε πως τα Τρίκαλα έχουν τη δυνατότητα μιας ακόμη αλλαγής ξένου στο ρόστερ τους.
sport24.gr