Στο πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεων που απαρτίζουν το πρόγραμμα Καλών πρακτικών «Παλεύουμε για τα παιδιά μας», παρουσιάστηκε το Σάββατο 24/12/2016 από τους αθλητές- μαθητές του ΑΠΣ Τρίκαλα  στην κεντρική σκηνή του Μύλου των Ξωτικών, δρώμενο με αναπαράσταση της σύγχρονης πάλης.
Από το σύλλογό  στη αναπαράσταση της σύγχρονης πάλης συμμετείχαν 22 μικροί και μεγαλύτεροι αθλητές. Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "
Ο σκοπός του συλλόγου μας αλλά και του Κέντρου  Έκπαίδευσης Αθλητών Παλαίστρα (ΚΕΑΠ) είναι η ανάδειξη της πάλης και της άσκησης ως μέσω προαγωγής της υγείας, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, αλλά και της κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης.
Ο σύλλογός μας ευχαριστεί το Μύλο των Ξωτικών για τη φιλοξενία του.
Επίσης ευχαριστούμε όλους αυτούς που κάθε φορά τιμάνε με την παρουσία τους το σύλλογό μας και τη φιλοσοφία του…..!!!
Να είναι σίγουροι πως μέσα από αυτές τους τις στάσεις μας δίνουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη ώστε να πράξουμε το καθήκον μας με ευθύνη, δεδομένου ότι εξακολουθούμε να συνιστάμε ένα θεσμό που παρέχει για τα παιδιά συστηματική εκπαίδευση και συνεπώς συστηματική αγωγή.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας που έλαβαν μέρος σ’  αυτή την εκδήλωση, αλλά και στους συμπαραστάτες γονείς τους".