Ο πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος “KOZIAKAS MOUNTAIN RACE” στην Ελάτη Τρικάλων πέρασε στην ιστορία. Διεξήχθη την Κυριακή 15/05/2016 με απόλυτη επιτυχία, τόσο οργανωτικά, όσο και αγωνιστικά. Η περιοχή του Κόζιακα είχε την ευκαιρία και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο να δείξει στους πάνω από 300 αθλητές και τους συνοδούς τους που πλημμύρισαν το χωριό της Ελάτης, την ομορφιά του τοπίου και την φιλοξενία των ανθρώπων της. Αυτό που μένει μετά από μια επιτυχημένη διοργάνωση είναι τα χαμόγελα, η ικανοποίηση και η προσμονή που ξεκινά από τώρα για τον επόμενο αγώνα και που μας γεμίζει με την υποχρέωση να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε μια διοργάνωση που από μόνη της έβαλε τα θεμέλια για να γίνει θεσμός.
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο μοναδικός Νίκος Καλοφύρης ήταν ο νικητής του μεγάλου αγώνα των 20 χιλιομέτρων για τους άνδρες, σε μια διαδρομή που όπως ο ίδιος είπε παρακαλούσε να ήταν πιο μεγάλη για να απολαύσει το τοπίο. Στη δεύτερη θέση ο Άρης Τσίπης και λίγο πιο πίσω ο Απόστολος Μέμος.
Στις γυναίκες όπως άλλωστε αναμενόταν η Τρικαλινή Γλυκερία Τζιατζιά έκανε άλλη μία ξέφρενη κούρσα κατακτώντας την πρώτη θέση και τερματίζοντας μπροστά σε συγγενείς και πολλούς φίλους, με το γνωστό πλέον χαμόγελο να τη συνοδεύει. Στη δεύτερη θέση ήταν η Σοφία Καλογήρου, ενώ την τριάδα έκλεισε η Ελευθερία Αναστασιάδου.
Στον μικρό, αλλά ιδιαίτερα απαιτητικό, αγώνα των 8 χιλιομέτρων νικητής στους άνδρες ήταν ο Νάσος Μπαρμπαγιάννης, ενώ τον ακολούθησε ο Αθανάσιος Κουρής, για να κλείσει την τριάδα ο πιστός τα τελευταία χρόνια Αλέξανδρος Γελαδάρης.
Στις γυναίκες νικήτρια ήταν άλλη μία Τρικαλινή, η γνωστή πρωταθλήτρια σε πολλά και διαφορετικά αθλήματα, Έλενα Κλαπανάρα. Την ακολούθησαν η Χρύσα Τζίμα και η Κωνσταντινιά Νάστου στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.


Όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν όμως στους αγώνες είτε κατάφεραν να τερματίσουν είτε όχι, αξίζουν τα ίδια συγχαρητήρια με τους πρώτους. Από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο, τον αειθαλή και καμάρι του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων Γιώργο Θέμελη που στα 80 του χρόνια κατάφερε να τερματίσει στη διαδρομή των 20 χλμ.
Εκτός όμως από τους αθλητές για να γίνει μια τέτοια διοργάνωση θέλει και άλλα πράγματα. Και γι αυτά ήταν εκεί οι υποστηρικτές και οι χορηγοί του αγώνα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και ο αντιπεριφερειάρχης κος Μιχαλάκης στήριξαν έμπρακτα και από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση, ο Δήμος Πύλης ήταν εκεί όταν χρειάστηκε.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ηλεκτρονικό κατάστημα 8com.gr που ήταν ο μεγάλος χορηγός του αγώνα και στο κατάστημα αθλητικών ειδών WE RUN για την οργάνωση του εγχειρήματος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς που ήταν οι παρακάτω.
TECNICA HELLAS
HIGH 5 SPORTS NUTRITION
ΚΕΧΡΙ CAFE BAR
ΘΕΟΝΗ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ
BAR ROUGE
VITEX – ΑΦΟΙ ΠΛΗΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΦΗΜΗ
ΦΡΕΤΖΑΤΟ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
ΞΕΝΩΝΑΣ ΜΠΑΚΟΥ
ΚΑΣΕΡΙ Π.Ο.Π. ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΑΤΗΣ
ΓΙΑΚΙΜΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΧΑΡΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΡΕΑΔΕΣ
ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
ΓΙΑΜΑΝΔΕΣ HOTEL
ΤΡΙΚΚΗ – ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΡΟΥΠΗ
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΟΖΙΑΚΑ
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΔΙΑΛΕΧΤΟ
ADVENTURE
RUNNING NEWS
RUNNER MAGAZINE

Και αφήσαμε τελευταίους αυτούς που αν δεν ήταν εκεί, η διοργάνωση δεν θα μπορούσε να γίνει. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Α.Τ.Πύλης που φρόντισε για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που πραγματικά ήταν παντού και αντιμετώπισε αποτελεσματικά όλα τα περιστατικά, τη λέσχη Ραδιοερασιτεχνών που φρόντισε για την επικοινωνία, τα μέλη της ΜΟ.ΛΕ.Τ. και της λέσχης Τετρακίνησης Χρυσομηλιάς που βρίσκονταν σε δύσβατα σημεία, το Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων, τον Ο.Π.Ο.Πύλης, τον Σ.Ο.Χ.Τρικάλων, τον Σ.Π.ΟΡ.Τρικάλων που με τα έμπειρα μέλη τους κάλυψαν τους σταθμούς ανεφοδιασμού, την Αθηνά, την Εμανουέλα, τον Σπύρο, την Γεωργία, τον Βαγγέλη, τον Νίκο και όλους τους μεμονωμένους εθελοντές που βοήθησαν την ημέρα των αγώνων και φυσικά όλους αυτούς που αθόρυβα εργάστηκαν τους τελευταίους 3 μήνες για να καθαριστούν και να σηματοδοτηθούν τα μονοπάτια. Και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κόζιακα για τη φιλοξενία και με την υπόσχεση ότι θα φροντίζουμε τα μονοπάτια του καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους  και ότι θα είμαστε και του χρόνου εκεί. 
LIGHT UP THE PATH
Σύλλογος Επαγγελματιών Ορεινού Όγκου Τρικάλων «Ξένιος Ζευς»