Στα «κυανέρυθρα» βάφτηκε το θεσσαλικό ντέρμπι με τα Τρίκαλα να κερδίζουν 2-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική της Β' Εθνικής.
Έτσι ο ΑΟΤ μετά από δύο ήττες στη σειρά επέστρεψε στα τρίποντα και προσπέρασε με αυτό τον τρόπο τον Παναιγιάλειο ευελπιστώντας παράλληλα ότι έτσι θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα.
Δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του, αλλά πήρε αυτό που ήθελε με τους Αρναρέλλη και Κουσκουνά να σκοράρουν και τον πρώτο να χαλά την καλή του εικόνα λόγω της αποβολής του στο φινάλε. Παρεμπιπτόντως, η ομάδα του Αλέξανδρου Βοσνιάδη εξακολουθεί να έχει ματς λιγότερο, αφού χρωστάει αυτό με τον Κισσαμικό.
Για τους Καρδιτσιώτες αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από τρεις αγωνιστικές, στις οποίες δεν είχαν δεχτεί ούτε γκολ. Αυτό που πλήρωσαν ήταν πως δεν μπορούσαν να αντιδράσουν μετά το γκολ που δέχτηκαν. Δεν είναι, άλλωστε, κρυφό πως έχουν θέμα στη δημιουργία.
Την πρωτοβουλία των κινήσεων από νωρίς προσπάθησε να πάρει ο ΑΟΤ, ο οποίος επιχείρησε από τα πλάγια να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα με τους Σανδραβέλη και Γκόλια να ανεβαίνουν. Ωστόσο, αυτό δεν φάνηκε να βγαίνει με την Αναγέννηση να αντέχει.
Οι «κιτρινόμαυροι» άντεξαν στο πρώτο 20λεπτό και στη συνέχεια ανέβασαν στροφές. Απείλησαν δύο φορές με τους Υφαντή και Κρητικό και έδειξαν να μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα, κάτι που δεν άρεσε στην κερκίδα από την οποία ξεκίνησαν οι μουρμούρες.
Ο Βοσνιάδης έκανε γρήγορα την πρώτη του αλλαγή με τον Αρναρέλλη στο 29' και εκεί έγινε ακόμη πιο αισθητή η δυσαρέσκεια των φίλων των Τρικάλων. Ωστόσο, ο Μακεδόνας τεχνικός δεν άργησε να δικαιωθεί με τον Αρναρέλλη να είναι πολύ κινητικός και στο 34' να κάνει το 1-0 με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο Κουσκουνάς.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την καλή ψυχολογία που είχαν σε εκείνο το χρονικό σημείο, πίεσαν στα επόμενα λεπτά και τελικά έκαναν το 2-0 με τον Κουσκουνά στο 42' παίρνοντας σε κρίσιμο σημείο σαφές προβάδισμα στο σκορ.
Αυτό τους βοήθησε ώστε στο δεύτερο ημίχρονο να μην έχουν άγχος και να αλλάξουν τακτική. Έριξαν τον ρυθμό και κοίταξαν κυρίως να μη δεχτούν φάσεις από την Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία ήταν ακίνδυνη όσο και αν προσπάθησε. Μπορεί να αναγκάστηκε να βγει μπροστά, όμως, δεν είχε τρόπους να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.
Ο Μάγγος βλέποντας την αδυναμία της ομάδας του να δημιουργήσει φάσεις, ρίσκαρε περνώντας στο ματς τον Χαλκιαδάκη και στη συνέχεια τον Τσιλούλη, όμως, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Χαρακτηριστικό του κάκιστου δευτέρου ημιχρόνου ήταν πως δεν είχε όχι απλά φάσεις, αλλά ούτε τελικές.
Προς το φινάλε οι δύο ομάδες φάνηκε ότι άρχισαν να σκέφτονται τα συνεχόμενα ματς που ακολουθούν και άφησαν εντελώς το πόδι από το γκάζι. Έτσι μοναδικό αξιοσημείωτο μέχρι το φινάλε ήταν οι αποβολές των Αρναρέλλη και Μπλέντι στο 81' και στο 85' αντίστοιχα.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας), βοηθοί του οι Μωυσιάδης (Ηπείρου) και Καραλής (Ηπείρου), ενώ τέταρτος ο Ζούγρας (Κοζάνης).
Κίτρινες: 50' Μουμίν, 71' Αρναρέλλης - 41' Μπλέντι, 55' Μάιγκα, 66' Μπιντέλης
Κόκκινη: 81' Αρναρέλλης - 85' Μπλέντι
ΤΡΙΚΑΛΑ (Αλέξανδρος Βοσνιάδης): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης (29' Aρναρέλλης), Γκόλιας, Λεάντρο, Βέρτζος, Μουμίν, Μαχαμάτ (78' Γιαννιτσάνης), Ρομπέρ, Μπαϊκαρά, Στεφάνοβιτς (64' Πίντο), Κουσκουνάς.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Καραγιάννης, Σμίλτος, Μάιγκα, Κισκαμπάνης, Ντάνκουα (58' Χαλκιαδάκης), Μπλέντι, Υφαντής (67' Τσιλούλης), Ντιατά, Μπιτέλης (79' Ντεμπελέ), Κρητικός.

a-sports.gr