Μία 26χρονη υπήκοος Αλβανίας είναι η μητέρα του νεογέννητου κοριτσιού που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το βράδυ της Δευτέρας σε φωταγωγό 4όροφης πολυκατοικίας στην Κατερίνη.
Σε βάρος της νεαρής γυναίκας, μητέρας -κατά πληροφορίες- άλλων τεσσάρων παιδιών, σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα παιδοκτονίας.
Όπως έγινε γνωστό, η 26χρονη είχε γεννήσει το μεσημέρι της Κυριακής το κοριτσάκι μέσα στο διαμέρισμα, όπου ζουν οι γονείς της. Τελικά άφησε το νεογνό στο σημείο για σχεδόν ένα 24ωρο. Ο 53χρονος πατέρας της ήταν τελικά εκείνος που χθες, γύρω στις 11 το βράδυ, άκουσε το κλάμα της νεογέννητης εγγονής του και ειδοποίησε τις Αρχές.
Διασώστες του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν το βρέφος στο φωταγωγό (στο ύψος του πρώτου ορόφου). Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τυλιγμένο μέσα σε πρόχειρα υφάσματα, ενώ έφερε μώλωπες στα πόδια, πιθανότατα από την πτώση. Αμέσως διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
 Η 26χρονη εμφανίζεται ως μόνιμος κάτοικος Τρικάλων, αλλά το τελευταίο διάστημα φιλοξενείτο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της στους γονείς της στην Κατερίνη.
Φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς όταν προέβη στην πράξη αυτή επειδή δεχόταν «πιέσεις», καθώς και ότι της ήταν «βάρος» να μεγαλώσει ένα ακόμη παιδί. Από την έως τώρα έρευνα της Αστυνομίας δεν έχει προκύψει εμπλοκή ή γνώση των γονιών για την ενέργεια της κόρης τους.