« Στην Ελλάδα έγιναν πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Επρόκειτο για μια μεγάλη προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Βουλής, αλλά προπάντων των ελλήνων πολιτών οι οποίοι ανέλαβαν μεγάλο βάρος και αυτό που κάνουμε τώρα είναι σωστό, είναι ένα δείγμα αλληλεγγύης…» τόνισε προς το Γερμανικό Κοινοβούλιο ο σοσιαλδημοκράτης  Υπουργός Οικονομικών ΌλαφΣόλτς και συνέχισε « Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να σταθεί και πάλι στα πόδια της, έχει μεγαλύτερα περιθώρια καθώς μεγαλώνει η οικονομική επιτυχία της χώρας. Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας στις 20 Αυγούστου. Έτσι θα εγκαταλείψει την ομπρέλα διάσωσης έπειτα από οκτώ χρόνια και θα σταθεί πάλι στα δικά της πόδια».
Αυτά που τονίζει ο ΌλαφΣόλτς, αυτά που επισημαίνουν για την ανάκαμψη και τη προοπτική της ελληνικής οικονομίας η Τερέζα Μέϊ - ο Γιούνκερ - ο Σεντένο - ο Μοσκοβισί – ο Ντομπρόφσκις – ο Γκουρία – ο Ρέγκλινγκ – το ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ – το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα - η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ…, αυτά που διαπιστώνουν οι Διεθνείς Οίκοι Αξιολόγησης, αυτά που αναγνωρίζουν και οι εκπρόσωποι της υγειούς ελληνικής επιχειρηματικότητας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να τα ανεχθεί. Διαγράφει λοιπόν τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, γιατί και εκείνος διαπιστώνει τα αυτονόητα.  « Η γραβάτα ήταν θηλιά στον λαιμό της Ελλάδας»  σε κείμενό του ο περιλάλητοςΒαρουφάκης, τα ίδια δηλώνει  και ο Μητσοτάκης. Περίεργες συμπτώσεις.  « Να διαλαλείς, συκοφαντείς, τη χώρα στο εξωτερικό, κάθε τρείς και τόσο, ενώ ΟΟΣΑ, Γιούνκερ, ΕΚΤ… λένε το ακριβώς αντίθετο, δεν φαντάζεσαι πόσο σε εκθέτουν, εν αναμονή πρωθυπουργέ Κε Μητσοτάκη…» γράφει στο κείμενό του « Της Κορέας… με τον Μίχαλο» ο συμπολίτης Περικλής Ζάχος.
Η Ελλάδα, μετά την άρση της κηδεμονίας των δανειστών της και τις ρυθμίσεις για το χρέος, έχει την ιστορική ευκαιρία να αλλάξει σελίδα :
-     Να κάνει τις ώριμες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που δεν έκανε
-     να ανασυγκροτήσει τη παραγωγική της μηχανή,
-     να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της, τους ανέργους της, τα χαρισματικά παιδιά της που αναγκάστηκαν σε μετανάστευση
-     να ενισχύσει αυτούς που υπέφεραν στα χρόνια της « εσωτερικής υποτίμησης» - τις δυνάμεις της εργασίας - αυτούς που ήταν τα υποζύγια της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης – αυτούς που υπέστησαν τις άδικες περικοπές, τις νεοφιλελεύθερες δοξασίες, τους λαθεμένους πολλαπλασιαστές, τους μνημονιακούς εκβιασμούς των δανειστών– ασφαλώς χωρίς νέο δημοσιονομικό εκτροχιασμό και  με επίγνωση της επιτήρησης για « τα συμφωνηθέντα».
-    Να προχωρήσει στα καθήκοντα της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης, να εξειδικεύσει αυτά τα καθήκοντα σε συγκεκριμένες δράσεις. 
Αυτή την ιστορική ευκαιρία πρέπει να την υπηρετήσουμε με τον καλύτερο εαυτό μας…
ΣAKHΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ