Σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη ο πρώην αντιδήμαρχος και αντινομάρχης Μπάμπης Δεληλίγκας αναφέρει τα εξής:
"Κύριε Υπουργέ
Σε πρόσφατες δηλώσεις σας αναφερθήκατε ποιος ήταν ο ρόλος της εκκλησίας κατά την διάρκεια της κατοχής και κατά τη διάρκεια της επταετίας . «λες και δεν είναι γνωστό στους Έλληνες, αλλά και σε όλο τον κόσμογενικότερα, η δράση της εκκλησίας στην κατοχή και στην επταετία».
Για το θέμα αυτό θα σας θυμίσω απλά και μόνο τις πρόσφατες δηλώσεις του ευρωβουλευτού του κόμματος σας κ Μανώλη Γλέζου για τις οποίες δηλώσεις τον συγχαίρω δημόσια.
Κύριε Υπουργέ
Η ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία ήταν πάντοτε παρούσα και στην πρώτη γραμμή σε όλους του εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους μας και αν επέζησε ο Ελληνισμός μέσα στους αιώνες, αυτό οφείλεται και στην Εκκλησία.
Θα σας θυμίσω τα κρυφά σχολεία που είχαν οργανώσει οι ιερομόναχοι κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Θα σας θυμίσω τον Παλαιών Πατρών Γερμανό που σήκωσε το λάβαρο της Επαναστάσεως. Αναφερόμενος και στα πρόσφατα χρόνια της οικονομικής κρίσης, στην οποία μας οδήγησε το πολιτικό κατεστημένο της Χώρας μας, θα σας θυμίσω τα χιλιάδες συσσίτια που έχει οργανώσει η εκκλησία μας για την ανακούφιση του λαού και τα οποία μέχρι και σήμερα συνεχίζει.
Κύριε Υπουργέ
Η υπόθεση της Εκκλησίας είναι του λαού και όχι ενός Υπουργού
Όσον αφορά το θέμα της κατάργησης της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία και αντί αυτού της διδασκαλίας του μαθήματος της θρησκειολογίας, σας κάνω γνωστό ότι σε όσες Χώρες εφαρμόστηκε απέτυχε.
Επειδή τον τελευταίο καιρό μαζί με την οικονομική κρίση που διέρχεται η Χώρα μας, περνάει και κρίση αξίων, αυτό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για την κατάργηση των Θρησκευτικών στα σχολεία εάν εφαρμοστεί θα κάνει την μεγαλύτερη ζημιά στην Παιδεία μας αλλά και γενικότερα στην Ελληνική Κοινωνία.
Για την αλλαγή των θρησκευτικών χρειάζεται διάλογος της εξουσίας με την μητέρα Εκκλησία και τα μέλη της, για τον λόγο αυτό απαιτείται η συνεργασία όλων μας.
Μπάμπης Δ. Δεληλίγκας
Πρ. Αντινομάρχης Τρικάλων και Πρ. Αντιδήμαρχος Τρικκαίων"