Σε ανοιχτή επιστολή προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό ο πρώην αντιδήμαρχος και αντινομάρχης Τρικάλων κ. Μπάμπης Δεληλίγκας αναφέρει τα εξής:

"Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας,

Όπως σαν είναι ήδη γνωστό, εγώ και η σύζυγός μου δωρίσαμε στο Δήμο Τρικκαίων οικόπεδο 11 στρεμμάτων με κτίσματα 600 τ.μ. που βρίσκεται στη συνοικία Καραμαλή, επί της οδού Πατουλιάς, με σκοπό να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας ΑμΕΑ για όλα τα παιδιά του νομού.

Εδώ και καιρό ζητάμε μια συνάντηση μαζί σας, ο Δήμος Τρικκαίων, οι σύλλογοι των ΑμΕΑ και οι δωρητές, αλλά δεν γνωρίζω τον λόγο που δεν γίνεται αυτή η συνάντηση, η οποία αφορά μια τέτοια ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα συνανθρώπων μας.

Στις 4/6/2019 συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στο γραφείο του, και με διαβεβαίωσε πως θα σας βρει για να γίνει η συνάντηση. Στις 30/7/2019 συναντήθηκαν εκ νέου με τον κ. Δήμαρχο και μου είπε ότι δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή μαζί σας, αναθέτοντας στον Αντιδήμαρχο κ. Ψύχο να μεσολαβήσει γι’ αυτό.

Υστέρα από τα παραπάνω και βλέποντας την αδιαφορία της Δημοτικής αρχής, επισκέφθηκα στις 5/8/2019, μαζί με τα μέλη του συλλόγου «Ελπίδα» τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη στο γραφείο του, προκειμένου να αναλάβει την πρωτοβουλία να κλείσει το ραντεβού της συνάντησης μαζί σας.

Η απάντηση που λάβαμε από τον κ. Μιχαλάκη ήταν ότι μέχρι και τις 29/8/2019 ο Περιφερειάρχης δεν μπορεί να μας δεχθεί λόγω απουσίας. Μετά απ’ αυτή την ημερομηνία ανέλαβε να μας ενημερώσει και πάλι  σχετικά ο κ. Μιχαλάκης. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει καμία απάντηση.

Στις 17/9/2019 ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Τσιάρας συναντήθηκε με τον κ. Δήμαρχο, ζητώντας τον αριθμό πρωτοκόλλου της μελέτης που απεστάλη στην Περιφέρεια από τον Δήμο και η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι δεν στάλθηκε η μελέτη στην Περιφέρεια.

Ενώ εμένα προσωπικά μου είπε ότι την έστειλαν στην Περιφέρεια στις 25/4/2019 ημέρα Μ. Πέμπτη και ότι την μελέτη την συνέταξε ιδιώτης μηχανικός. Μάλιστα την μακέτα της μελέτης, την είχε χρησιμοποιήσει στο προεκλογικό του φυλλάδιο στις εκλογές του Μαΐου. Στις 8/10/2019 στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος κατέθεσε πως η μελέτη είναι έτοιμη από τον Ιούνιο από τους μηχανικούς του δήμου.

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας,

Στις 27/9/2019 σας επισκέφθηκε στο γραφεία σας ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Τσιάρας για την περιβόητη συνάντηση και του είπατε πως όταν επιστρέψετε από το εξωτερικό Θα μου τηλεφωνήσετε, πράγμα που φυσικά δεν έγινε. Στις 18/10/2019 συναντηθήκατε για δεύτερη φορά με τον κ. Τσιάρα, λέγοντας πάλι ότι θα μου τηλεφωνήσετε, πράγμα που δεν έγινε μέχρι σήμερα.

Στις 1/11/209 μιλήσατε σε ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων, λέγοντα επί λέξη «όλοι τρέχουν στον Αγοραστό για να λύσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν» και εγώ αναρωτιέμαι σε ποιον Περιφερειάρχη πρέπει να πάμε για να μα ς δώσει την λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ΑμΕΑ του νομού Τρικάλων

Με τιμή
Μπάμπης Δ. Δεληλίγκας
Πρώην Αντιδήμαρχος και Αντινομάρχης Τρικάλων"