Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ  πραγματοποιούν μεθαύριο Πέμπτη το πρωί αγρότες από ολόκληρη τη Θεσσαλία ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των τοπικών ΕΟΑΣ.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Λάρισα το προεδρείο της ΕΟΑΣ, ενόψει της κινητοποίησης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:
» Μας χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια από αγροτοπεριβαλλοντικά προγράμματα (νιτρορύπανση, βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία κ.α), βασική και συνδεδεμένες ενισχύσεις, την επιστροφή φόρου πετρελαίου που καθυστερεί από το β εξάμηνο του 2013,  πληρώνουμε νέα και αυξημένα χαράτσια. Δεν υλοποίησαν τις δεσμεύσεις που ο Πρωθυπουργός έδωσε στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Η ΚΑΠ της Ε.Ε μειώνει τις ενισχύσεις και θα φτάσει στο 40-60% το 2020,  και θέτει νέους φραγμούς στην παραγωγή.
Επιπλέον στο νομό Λάρισας και συνολικά στην Θεσσαλία έχουν γίνει εκτεταμένες ζημιές από παγετό, πλημμύρες, χαλάζι και με ευθύνη της κυβέρνησης που απαξιώνει τον ΕΛΓΑ δεν έχουν γίνει καν οι εκτιμήσεις και υπάρχει κίνδυνος να μην αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί.
Πάνω από το 50% των αγροτών δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ και κινδυνεύουν με κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών τους από το ΚΕΑΟ»