Το αίτημα της αλλαγής του Κανονισμού του ΕΛΓΑ επαναλαμβάνουν τα μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η ΑΝΟΙΞΗ», με αφορμή το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αγρότες κυρίως της ευρύτερης περιοχής Φαρκαδόνας με τις καταστροφές των καλλιεργειών τους από αγριογούρουνα.
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία σχολιάζει τη λύση του υπουργείου για την εκδίωξη των αγριογούρουνων και στη συνεχεία το κυνήγι τους μέσω της συγκρότησης  συνεργείων-ομάδων κυνηγών με μια σχετικά πολύπλοκη διαδικασία που θα εμπλέκονται αρκετοί φορείς ( δασαρχείο, κτηνιατρική υπηρεσία, κυνηγετικοί σύλλογοι, ΕΛΓΑ, ιδιωτικοί φύλακες θήρας…) υπό το συντονισμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επισημαίνοντας ότι προβλέπεται μάλλον δυσχερής η συνεννόηση και ο συντονισμός όλων των παραπάνω υπηρεσιών και αμφίβολη η χρηματοδότηση της λύσης.
Επανέρχονται, δε μέσω της ίδιας ανακοίνωσης στο γεγονός ότι δεν περιλαμβάνονται οι ζημιές από αγριογούρουνα στα ζημιογόνα αίτια του ΕΛΓΑ, ζητώντας την αναθεώρηση του κανονισμού λειτουργίας του οργανισμού.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν προβλέπεται καμιά αποζημίωση για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγρότες από την επέλαση των αγριόχοιρων. Η ζημιά έχει γίνει και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη μέχρι να εφαρμοστούν …και αν εφαρμοστούν τα περιβόητα μέτρα της κυβέρνησης. Μ’ αυτή την καταστροφή τι θα γίνει; Το πετρέλαιο που κάψαμε , το νερό που ρίξαμε , τα σπόρια , τα λιπάσματα , ποιος θα τα πληρώσει ; Τα χρήματα που πληρώσαμε για την ασφάλιση της παραγωγής στον ΕΛΓΑ, ο οποίος δεν προβλέπει αποζημίωση!!! Μα πόση κοροϊδία ακόμη;».

ert.gr