Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2024 η εκδήλωση τελετής λήξης του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων στην αυλή του σχολείου.

Σαλπάραμε στο πέλαγος με τη βάρκα μας, αφού η μουσική μας εκδήλωση «καλοκαίριασε»  τη διάθεσή μας και μας γέμισε ικανοποίηση και αισιοδοξία με την καλοκαιρινή της πνοή. Στο ξεχωριστό, για πολλούς λόγους,  9ο Γυμνάσιο Τρικάλων σηματοδοτήθηκε το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς αποκτώντας πολύτιμα βιώματα που θα μείνουν χαραγμένα στο μυαλό και στην καρδιά μας και που στο μέλλον ίσως ανατρέξουμε με νοσταλγία σ’ αυτά για να ξαναζωντανέψουμε μνήμες και στιγμές που ζήσαμε όλοι μαζί, ταξιδεύοντας στα φτερά των γλάρων και της Μουσικής.

Η εκδήλωση ήταν ένα μουσικό αφιέρωμα στον κινηματογραφικό Μάνο Χατζιδάκι, με τίτλο «Άλλος με τη βάρκα μας». Δεκατέσσερις μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, δεκατέσσερα ναυτάκια με καραβοκύρη τον μεγάλο μουσουργό ταξίδεψαν το κοινό σε μια «άλλη» Ελλάδα παρελθόντων ετών, μια Ελλάδα διαφορετική από τη σημερινή. Το αφιέρωμα περιείχε εννέα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι τα οποία απέδωσε η χορωδία του σχολείου, όπως και κάποια solo, συνοδεία αρμονίου και υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής κ.Τριμίντζιου Αναστασίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναγνώστηκαν κείμενα με πληροφορίες σχετικές με τις ελληνικές ταινίες όπου ακούστηκαν τα συγκεκριμένα τραγούδια με παράλληλη προβολή  φωτογραφιών σε μορφή powerpoint.

Σ’ ένα όμορφο αισθητικά και μουσικά «τοπίο», όπου ο θεός της Μουσικής, του κινηματογράφου, της Τέχνης χαμογέλασε στη φωτιά του ματιού μας, όπως λέει ο ποιητής, ενωμένη η σχολική κοινότητα του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες, γονείς και κηδεμόνες, ονειρευτήκαμε, χαρήκαμε, καμαρώσαμε τα υπέροχα παιδιά μας, νιώσαμε ευτυχισμένοι που εκπληρώσαμε τον προορισμό μας!

Ακολούθησε video με τις αναμνήσεις των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου, το οποίο επιμελήθηκε η καθηγήτρια γερμανικών κ. Αθανασία Βαλκανιώτη.

Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου κ. Ηλιάδη Αμαλία και ο Σύλλογος Διδασκόντων Καθηγητών συγχαίρουν θερμά την υπεύθυνη της εκδήλωσης κ. Τριμίντζιου Αναστασία, καθηγήτρια Μουσικής του σχολείου μας  και εύχονται στους μαθητές και στις μαθήτριες που αποφοιτούν καλή συνέχεια στο Λύκειο.

https://9gym-trikal.tri.sch.gr/

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ με υγεία και χαρά!