Αντίστροφα, μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή του 9ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων στις 28 & 29 Ιουνίου, στο γνώριμο χώρο του πάρκου του Μύλου Ματσόπουλου.

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν υπάρχει ειρήνη, χωρίς δικαιοσύνη», το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ επιστρέφει με συζητήσεις, παιδαγωγικά δρώμενα, φωτογραφικές εκθέσεις και συναυλίες.

Το 9ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων αποτελεί μια γιορτή ενότητας, αλληλεγγύης, μια ανάσα αντίστασης στο ασφυκτικό περιβάλλον που βιώνουμε.

Οι συζητήσεις του Φεστιβάλ

Οι συζητήσεις του Φεστιβάλ θα αφορούν το έγκλημα των Τεμπών και την προσπάθεια συγκάλυψης, την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Την Παρασκευή 28/6, πρώτη ημέρα διεξαγωγής του 9ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων θα βρεθεί στο επίκεντρο το έγκλημα των Τεμπών, καθώς δε σταματάμε να ζητάμε δικαιοσύνη, ενάντια στη συγκάλυψη, στις μονταζιέρες, στις εγκληματικές παραβλέψεις, στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων συγκοινωνιών.

Το Σάββατο 29/6 θα συζητήσουμε για την άνοδο της Ακροδεξιάς τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, μετά και τα όσα αποτυπωθήκαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές, όπου σε μεγάλο αριθμό χωρών αναδεικνύεται σε πολιτική δύναμη με σημαντική επιρροή και δυνατότητα συμμετοχής σε κυβερνήσεις συνασπισμού.

Θα συζητήσουμε για τον νέο Ποινικό κώδικα και κώδικα ποινικής δικονομίας που  αποτελεί μια σύλληψη του υπουργού δικαιοσύνης Φλωρίδη και ψηφίστηκε μέσα στο μεγαλειώδες κύμα αντίστασης  των φοιτητών/ριών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.  Ένα νομοσχέδιο που δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων νομοθετημάτων που αφορούν το νομικό οπλοστάσιο του κράτους (από την εποχή των μνημονίων και την  προσπάθεια καταστολής της κοινωνικής αντίδρασης).

9ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων, για δύο ημέρες ενάντια στη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα, τα δολοφονικά pushbacks στο Αιγαίο και την Ευρώπη – Φρούριο, τις γυναικοκτονίες και τις έμφυλες διακρίσεις κάθε είδους, τις  ανισότητες, το ρατσισμό και τη φτώχεια, τις ιδιωτικοποιήσεις, την καταστροφή του περιβάλλοντος και την εξαθλίωση των αδύναμων.