Με απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Παιδείας και Οικονομικών εγκρίνεται η πρόσληψη 853 ατόμων στους δήμους όλης της χώρας για την υλοποίηση των προγραμμάτων και εκδηλώσεων άθλησης για όλους των ΟΤΑ Α’ Βαθμού και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών, για την περίοδο 2023 - 2024.

Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η κατανομή και η πλήρωση 853 θέσεων πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.), με σκοπό την αντιμετώπιση των αναγκών των ΟΤΑ Α’ Βαθμού και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών, που θα υλοποιήσουν προγράμματα και εκδηλώσεις άθλησης για όλους (Π.Α.γ.Ο) της περιόδου 2023 - 2024.

Οι 853 προσλήψεις αξιολογήθηκαν και προτάθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, δια της Διεύθυνσης Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού, Επιστημονικής Υποστήριξης και Διεθνών Σχέσεων.

Οι πτυχιούχοι φυσικής αγωγής επιλέγονται βάσει του Οργανωτικού Πλαισίου Π.Α.γ.Ο και ΕΑγΟ και υπογράφουν σύμβαση εργασίας με το φορέα υλοποίησης του προγράμματος, με διάρκεια έως 8 μήνες.

(*) Oι 6 εξ αυτών αφορούν προσλήψεις στον Δήμο Τρικκαίων.

trikalaenimerosi.gr (Με πληροφορίες από proson.gr)