Οι περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούνται με την αστρολογία γνωρίζουν τη σημασία που έχει η ανάδρομη πορεία του Ερμή, η περίοδος των περίπου τριών εβδομάδων που συμβαίνει τρεις έως τέσσερις φορές κάθε χρόνο. Ως ο πλανήτης που κυβερνά την τεχνολογία και την επικοινωνία, η ανάδρομη πορεία του Ερμή συνδέεται με λάθη, βλάβες και καταστάσεις όπου γενικά τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ο Ερμής έγινε ανάδρομος την 1η Απριλίου 2024 και θα παραμείνει έτσι μέχρι τις 25 Απριλίου. Δείτε ποια είναι τα πέντε ζώδια που πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου από το enikos.gr

5 ζώδια που πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή

Κριός

Ταύρος

Δίδυμοι

Παρθένος

Σκορπιός

Κριός

Από τη στιγμή που αυτή η ανάδρομη πορεία του Ερμή συμβαίνει ακριβώς στη μέση της περιόδου του Κριού, οι Κριοί θα επηρεαστούν περισσότερο.

Μην απελπίζεστε, Κριέ – η περίοδος των γενεθλίων σας δεν πρέπει να χαλάσει από την περίφημη ανάδρομη πορεία του Ερμή. Αυτό το ζώδιο είναι γνωστό για το ότι θυμώνει εύκολα, είναι απερίσκεπτο και ανυπόμονο, επομένως είναι πολύ σημαντικό να μετριάσετε αυτά τα χαρακτηριστικά κατά την ανάδρομη πορεία του Ερμή. Χαλαρώστε, πάρτε βαθιές ανάσες και προσπαθήστε να συγκρατήσετε την οργή σας στο δρόμο. Τα γενέθλιά σας θα φέρουν πολλές υπέροχες εκπλήξεις για να αντισταθμίσουν τις σκληρές επιπτώσεις της ανάδρομης πορεία του Ερμή.

Ταύρος

Παρόλο που η ανάδρομη πορεία του Ερμή διαρκεί από την 1η έως τις 25 Απριλίου, οι επιπτώσεις της μπορεί να παραμείνουν και να γίνουν αισθητές κατά τις περιόδους σκέψης που προηγούνται και ακολουθούν τις πραγματικές ημερομηνίες της ανάδρομης πορείας. Η περίοδος σκέψης ολοκληρώνεται στις 13 Μαΐου 2024, βάζοντας τέλος σε αυτόν τον ανάδρομο κύκλο.

Αυτό σημαίνει ότι μέρος της ανάδρομης πορείας θα επηρεάσει και τον Ταύρο, και όσοι ανήκουν σε αυτό το ζώδιο θα το νιώσουν έντονα. Αυτό το πεισματάρικο ζώδιο θα πρέπει να γίνει λίγο πιο ευέλικτο καθώς ο Ερμής θα τους φέρει απρόβλεπτες καταστάσεις και θα αλλάξει τα σχέδιά τους. Να είστε ανοιχτοί στο να βγείτε από τη ζώνη άνεσης σας, και μπορεί να ενθουσιαστείτε με αυτά που θα φέρει η ανάδρομη πορεία.

Δίδυμοι

Ως το ζώδιο που κυβερνάται από τον Ερμή, οι Δίδυμοι επηρεάζονται πάντα βαθιά από την ανάδρομη πορεία του. Οι ευρηματικοί και ευφυείς Δίδυμοι είναι ήδη επιρρεπείς σε αγχώδεις σκέψεις, οι οποίες μπορεί να ενταθούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Εφόσον επηρεάζονται πάντα τόσο έντονα, οι Δίδυμοι θα πρέπει να είναι ήδη εξοικειωμένοι με την αντιμετώπιση των αναδρομικών επιπτώσεων. Σκεφτείτε πώς ξεπεράσατε τις προκλήσεις των προηγούμενων περιόδων με ανάδρομο Ερμή, Δίδυμοι, και χρησιμοποιήστε τα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας για να το ξανακάνετε. Ελέγξτε προσεκτικά τα email σας πριν τα στείλετε, αναβάλετε σημαντικές αποφάσεις για μια μεταγενέστερη ημερομηνία και κάντε διαλογισμό για να διατηρήσετε το μυαλό σας καθαρό.

Παρθένος

Ο Παρθένος είναι το άλλο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου που κυβερνάται από τον Ερμή. Έτσι, όπως ο Δίδυμος, ο Παρθένος επηρεάζεται έντονα από την ανάδρομη πορεία του Ερμή. Παρόλο που είναι ευέλικτοι, οι Παρθένοι είναι τελειομανείς και τους αρέσει να γίνονται τα πράγματα με συγκεκριμένο τρόπο. Θα πρέπει να γίνετε λίγο λιγότερο άκαμπτοι για να επιβιώσετε σε αυτή την ανάδρομη πορεία, Παρθένοι. Πιθανότατα γνωρίζετε πολύ καλά το χάος που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια μιας ανάδρομης περιόδου, και αυτό εντείνεται από την έντονη ενέργεια του Κριού. Χαλαρώστε και μειώστε την ανάγκη σας για έλεγχο και τελειότητα, και να ξέρετε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιοποιήσετε την έμφυτη προσαρμοστικότητα και την επινοητικότητα σας.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός κυβερνάται από τον Πλούτωνα και, σε μικρότερο βαθμό, από τον Άρη. Ο Άρης κυβερνά τον Κριό, το ζώδιο στο οποίο συμβαίνει η ανάδρομη πορεία του Ερμή τον Απρίλιο του 2024. Επομένως, αυτή η ανάδρομη πορεία θα έχει λίγο πιο έντονο αντίκτυπο στον Σκορπιό, χάρη στην επιρροή του Άρη.

Ως σταθερό ζώδιο, οι Σκορπιοί είναι από τη φύση τους πεισματάρηδες και ανένδοτοι. Δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε αλλαγές στα σχέδιά τους ή σε καταστάσεις εκτός του ελέγχου τους. Τα λάθη επικοινωνίας και οι διακοπές λειτουργίας της τεχνολογίας κατά την ανάδρομη πορεία του Ερμή μπορούν να κάνουν αυτό το ευαίσθητο ζώδιο ακόμα πιο ευδιάθετο και ευερέθιστο.

Πρέπει να θυμάστε ότι όλοι βιώνουν τις ίδιες προκλήσεις της ανάδρομης πορείας σε κάποιο βαθμό – δεν είναι το σύμπαν που σας ξεχωρίζει για να σας τιμωρήσει. Βρείτε υγιείς διεξόδους για τα απογοητευμένα σας συναισθήματα και προσέξτε ιδιαίτερα να μην ξεσπάσετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα. Η άσκηση και ο χρόνος για ευχάριστες δραστηριότητες είναι πολύ σημαντικά πράγματα για εσάς αυτή τη στιγμή.