Το Κέντρο Ημέρας και η Κινητή Μονάδα Παιδιών και Εφήβων διοργανώνουν το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ, στο Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μάϊου. 

Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε παιδιά και τους γονείς/συνοδούς τους και περιλαμβάνει εικαστικές δράσεις, δημιουργικό παιχνίδι, μουσική, θεατρικό παιχνίδι και πολλές ακόμα εκπλήξεις σε μια γιορτή για το παιδί και την οικογένεια. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες όπως σκάκι, taichi, παιχνίδι με πηλό, facepainting, παράσταση με μάγους, επιτραπέζια παιχνίδια, παραδοσιακά παιχνίδια από όλο τον κόσμο, acroyoga, survivorgames, φορητό πλανητάριο και μουσικές σκηνές. Παράλληλα, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους συνεργάτες του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων για το παιδικό παιχνίδι, τη βρεφική ανάπτυξη και τους τρόπους να βάζουμε όρια όταν τα παιδιά χάνουν τον έλεγχο.

Σας περιμένουμε το Σάββατο από 17:00 έως 22:30 και την Κυριακή το πρωί από 10:00 έως 13:30 και το απόγευμα από 17:00 έως 20:30, σε μια μεγάλη γιορτή, όπου οι γονείς θα θυμηθούν πως είναι να είσαι παιδί και τα παιδιά θα εργαστούν ατομικά και ομαδικά, συναντώντας την τέχνη μέσα από τη δημιουργική δράση και τον πειραματισμό. Θα εξοικειωθούν με την ιδέα του «να ανήκουν» σε ένα σύνολο και να συνεργάζονται ενώ παράλληλα ψυχαγωγούνται, μέσα από πολύπλευρες κινητικές εμπειρίες. Θα μάθουν καινούρια παιχνίδια, θα γνωρίσουν νέους φίλους, θα διασκεδάσουν και θα εξερευνήσουν.

Όλοι μαζί θα γνωριστούμε, θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε και θα γιορτάσουμε!

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του διημέρου