Με πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα διατηρηθούν για τουλάχιστον 10 ημέρες προβλέπεται ο καιρός των επόμενων ημερών στα Τρίκαλα.

Όπως φαίνεται και στο γράφημα του meteo.gr. στο οποίο αποτυπώνεται η απόκλιση της θερμοκρασίας από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, μέχρι και τις 18 Ιουλίου ο υδράργυρος και στην περιοχή των Τρικάλων θα βρίσκεται στα ύψη. 

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας έκανε ανάρτηση για τον καιρό των επόμενων ημερών τονίζοντας πως: «Δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι εποχικές προγνώσεις για ένα θερμό καλοκαίρι» και στη συνέχεια αναφέρεται σε καύσωνα. 

Για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου δίνει σήμα για «καυσωνικές συνθήκες»: «Μετά τον περασμένο Ιούνιο ο οποίος ήταν ο πιο ζεστός τουλάχιστον τα τελευταία 65 χρόνια για τη χώρα, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μας δίνουν σήμα για καυσωνικές συνθήκες σε αρκετές περιοχές σχεδόν όλο το δεύτερο δεκαήμερο του Ιούλη».

«Η αφρικανική ζέστη θα ξεκινήσει από την Τρίτη 9-7-2024» προσθέτει και δίνει λεπτομέρειες για τις θερμοκρασίες των επόμενων ημερών:

Η θερμοκρασία των επόμενων ημερών θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς στις 5 παρακάτω περιοχές από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη: Θεσσαλία, Ήπειρος, Αιτωλοακαρνανία, Μακεδονία, Πελοπόννησος.

Υ.Γ:

- Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε αύτα τα επίπεδα μέχρι τουλάχιστον το τέλος της εβδομάδας.
- Το ενισχυμένο μελτέμι (7-8 bf ) θα δίνει ανάσες δροσιάς στο Αιγαίο, φρενάροντας τον υδράργυρο.

Μην ξεχνάμε ότι διανύουμε τον πιο ζεστό μήνα του έτους, καταλήγει στην ανάρτησή του. 

Έτσι, από σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου η θερμοκρασία στα Τρίκαλα θα σημειώσει σημαντική άνοδο, φτάνοντας τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τους 38-39 βαθμούς Κελσίου. Η ημέρα θα περάσει με ηλιοφάνεια και με τον υδράργυρο σε υψηλά επίπεδα μέχρι τις απογευματινές ώρες. 

Ο ζεστός νοτιοανατολικός άνεμος που θα πνέει έως 3 μποφόρ από το μεσημέρι θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη την σημερινή ημέρα.