Πιο φτωχό είναι από σήμερα το Τρικαλινό ποδόσφαιρο καθώς σε ηλικία 77 ετών έφυγε από την ζωή ο Τάκης (Δημήτρης) Μπρουζούκης, ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με τον ΑΟ Τρίκαλα σε όλη την διάρκεια της ζωής του.
Ο Τάκης νοσηλευόταν για ένα περίπου μήνα στο Νοσοκομείο Τρικάλων μετά από μία περιπέτεια που είχε στην ήδη επιβαρυμένη υγεία του και δυστυχώς κατέληξε σήμερα το μεσημέρι αν και έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στην ζωή.
Ήταν στα γήπεδα από μικρός, φόρεσε την φανέλα της ΑΕΤ, της Δήμητρας και του ΑΟ Τρίκαλα στην Α’ Εθνική ενώ σταμάτησε την καριέρα του μόλις στα 21 του χρόνια από έναν τραυματισμό στο πόδι που σήμερα είναι υπόθεση ρουτίνας.
Το δυναμικό και ατρόμητο στυλ παιχνιδιού του, η αυταπάρνηση, το πάθος και οι μεγάλες μονομαχίες στην άμυνα όπου κυριαρχούσε με το αρχοντικό του παίξιμο, του είχαν προσδώσει συνάμα με το νεαρό της ηλικίας του το προσωνύμιο «Λιονταράκι». Ένα προσωνύμιο νονός του οποίου ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Μπράβος με τον οποίον τον συνέδεαν πολλά χρόνια στενής φιλίας.
Παρά το γεγονός ότι διέκοψε νωρίς την καριέρα του δεν έφυγε ποτέ από τα γήπεδα, δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό του ΑΟΤ. Για δεκαετίες μαζί με την παρέα του όργωνε όλα τα γήπεδα της Ελλάδος προκειμένου να παρακολουθήσει και να στηρίξει από κοντά τον ΑΟΤ. Μνημειώδεις οι ατάκες του, η κριτική που ασκούσε όταν κάτι δεν του άρεσε και ο βροντώδης τρόπος που παρακολουθούσε και σχολίαζε τα ματς.
Το 1999 ταξίδεψε με τους Βετεράνους του ΑΟΤ στην Ολλανδία όπου και συνάντησε τον Νίκο Μαχλά που αγωνιζόταν στην Βίτεσε
Ενεργό μέλος του Συλλόγου Βετεράνων δεν έλειπε από καμία εκδήλωση τους ενώ είχε συμμετάσχει το 1999 στην αποστολή στην Ολλανδία στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος με επισκέψεις στο Άμστερνταμ, το Ένσχεντε και το Άρνεμ. Οι Βετεράνοι μάλιστα τον είχαν τιμήσει για την προσφορά του.
Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, είχε παντού μόνο φίλους, τόσο ανάμεσα στους φιλάθλους όσο και στον επαγγελματικό του κύκλο αφού για πολλά χρόνια ήταν Εργοδηγός σε δημόσια έργα.
Άνθρωπος της παρέας και γνώστης όλων των καλά κρυμμένων γασρονομικών μυστικών σε κάθε γωνιά της Ελλάδος μετέτρεπε την κάθε εξόρμηση για τον ΑΟΤ και σε μία ξεχωριστή εμπειρία.
Ο Τάκης αφήνει πίσω του την σύζυγο του Μαίρη, τα δύο του παιδιά Βαγγέλη και Αλεξάνδρα τα οποία ευτύχησε να δει αποκατεστημένα, καθώς και εγγόνια.
Η καριέρα του Τάκη Μπρουζούκη
Ο Τάκης (Δημήτρης) Μπρουζούκης από τα 15 του αποτελούσε βασικό στέλεχος της ΑΕΤ με τα χρώματα της οποίας διέπρεπε μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του Βασίλη Μπρουζούκη ο οποίος αργότερα υπηρέτησε διοικητικά τον ΑΟ Τρίκαλα για πολλά χρόνια.
Την χρονιά της δημιουργίας του ΑΟ Τρίκαλα, το καλοκαίρι του 1963, στελέχωσε την Δήμητρα όπου πήγαν οι νεότεροι ποδοσφαιριστές που προέρχονταν από την ΑΕΤ και τον Αχιλλέα.
Μετά από ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα την σεζόν 1963-64 με την Δήμητρα στην Β’ Εθνική το καλοκαίρι του 1964 ενσωματώθηκε στον ΑΟ Τρίκαλα που είχε ανέβει στην Α΄ Εθνική.
Ο Τάκης Μπρουζούκης, πρώτος απο δεξιά όρθιος σε αγώνα του ΑΟΤ στον Βόλο με την Νίκη
Το πλούσιο ταλέντο του, ο δυναμισμός του και ο τρόπος που «διάβαζε» το παιχνίδι των αντιπάλων επιθετικών είχε ως αποτέλεσμα να πάρει φανέλα βασικού από τον Στέφαν Καραμφίλοβιτς από την πρώτη κιόλας αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής την περίοδος 1964-65.
Όλη την σεζόν, όπως και την επόμενη, 1965-66, ο Τάκης Μπρουζούκης δεν έβγαινε από την ενδεκάδα και κατέγραψε συνολικά τα δύο αυτά χρόνια 54 συμμετοχές με τον ΑΟ Τρίκαλα στην μεγάλη κατηγορία και 7 συμμετοχές στο κύπελλο.
Το μέλλον του προμηνύονταν λαμπρό και ήδη οι μεγάλες ομάδες του κέντρου τον είχαν σταμπάρει. Ωστόσο όμως, το καλοκαίρι του 1966, ένας τραυματισμός που αποτελεί ρουτίνα σήμερα (μηνίσκος) είχε ως αποτέλεσμα να βάλει τέλος στην πολλά υποσχόμενη καριέρα του. Ήταν μόλις 21 ετών όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο…
Η κηδεία του θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης σε ώρα και εκκλησία που θα ανακοινωθεί απο την οικογένεια του.
Ο Τάκης και πάλι πρώτος απο αριστερά όρθιος στην περίφημη προετοιμασία στην Κρανιά πριν το περίφημο ματς με τον Ολυμπιακό…
Γιώργος Παπαγεωργόπουλος, sportrikala.gr