Άνοιξε τις πύλες του νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαίου στα Τρίκαλα το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας, που διοργανώνεται από τους ίδιους τους παραγωγούς και το συλλογικό τους φορέα, την «ΕΝΟΑΘΕ- ΟΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποστήριξη της δημοτικής επιχείρησης e-trikala και των Επιμελητηρίων Τρικάλων και Λάρισας.
Το φεστιβάλ φέτος γίνεται στον εξαιρετικό και φιλικό για όλους χώρο, του «Μύλου Ματσόπουλου» στα Τρίκαλα, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου, όπου η αυλή του Μύλου θα μεταμορφωθεί σε έναν υπαίθριο εκθεσιακό χώρο, στον οποίο 26 Θεσσαλοί οινοποιοί και αποσταγματοποιοί σε ειδικά περίπτερα θα παρουσιάσουν κρασιά και αποστάγματα από όλο το θεσσαλικό αμπελώνα. Εκτός της έκθεσης που θα συνοδεύεται από γευσιγνωσίες κρασιών και αποσταγμάτων, θα γίνονται γευστικές δοκιμές παραδοσιακών τοπικών τροφίμων, προσφορά τοπικών επιχειρήσεων, ενώ σε κεντρική σκηνή, θα διεξαχθούν μουσικές συναυλίες.
Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.
Κατά την σημερινή πρώτη του ημέρα το φεστιβάλ θα δέχεται τους επισκέπτες μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ στις 6 το απόγευμα σε αίθουσα του Μύλου, θα διεξαχθούν επιστημονικές ομιλίες αναφορικά με το θεσσαλικό αμπελώνα, την ιστορία και τον πολιτισμό του, τις περιοχές, τις ποικιλίες και τα προϊόντα του, τη διατροφική τους αξία, τη δυνατότητα ανάπτυξης του Οινοτουρισμού σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και ενημερωτικές παρουσιάσεις σχετικά με το κρασί και τα αποστάγματα ειδικά για τους καταναλωτές.
Αύριο Κυριακή 12 Μαίου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να γευθούν από κοντά ποικιλίες κρασιών και αποσταγμάτων από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, οπότε ολοκληρώνεται το 2ο Φεστιβάλ Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλίας στα Τρίκαλα.
Η συνάντηση αυτή των θεσσαλικών οινοποιείων με το κοινό της Θεσσαλίας, αλλά και τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, στοχεύει ώστε το συγκεκριμένο φεστιβάλ, που καθιερώθηκε να γίνεται κάθε χρόνο, σε διαφορετική πόλη της Θεσσαλίας, να αποτελέσει θεσμό αλλά και σημείο αναφοράς για την ανάδειξη του κρασιού και του τσίπουρου ως κύρια χαρακτηριστικά της ιστορίας, του πολιτισμού, του τουρισμού και της ανάπτυξης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
trikalaenimerosi.gr