Αιχμηρός προς πάσα κατεύθυνση - και κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη χωρίς πάντως να την κατονομάσει-, εμφανίστηκε σήμερα ο Κώστας Αγοραστός.

"Υπάρχουν και δίκες σκοπιμότητας, απλά για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα ή να βγουν κάποιοι από το κάδρο. Αναρωτιέμαι με ποιο σύστημα πήγα να τα βάλω...", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρώην περιφερειάρχης στα σκαλοπάτια του δικαστικού μεγάρου Λάρισας αμέσως μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του (φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή) για την πλημμύρα του Ιανού το 2020.

Ο ίδιος, μιλώντας στα ΜΜΕ, εκτίμησε ότι θα δικαιωθεί στον δεύτερο βαθμό, για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας να τον καταδικάσει για τον Ιανό σε ότι αφορά την πράξη της της πλημμύρας από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο.

«Εγώ στη ζωή μου πορεύτηκα με γνώμονα το νόμο» είπε ακόμη και επεσήμανε τις ενέργειες που έκανε το 2018 στέλνοντας αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την πορεία των έργων ενώ τόνισε και τις ευθύνες των Κυβερνήσεων για έργα που θα έπρεπε να γίνουν όπως αυτό του Αχελώου αλλά και έργα ορεινής υδρονομίας.

Ανέφερε επίσης τις ευθύνες του Δασαρχείου που όπως τόνισε «δεν ήταν εδώ σήμερα» και πρόσθεσε κλείνοντας πως «στην πολιτική ζωή της χώρας υπάρχουν και δίκες σκοπιμότητας για να ικανοποιήσουνε το κοινό αίσθημα ».

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr