Αντιπροσωπείες της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ πραγματοποίησαν περιοδείες στα Κέντρα Υγείας Καλαμπάκας , Φαρκαδόνας και Πύλης , όπου σε συζητήσεις με εργαζομένους και ασθενείς . Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι τα κέντρα υγείας του νομού βρίσκονται σε ‘’παράλυση’’ εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό , σε τεχνολογικό – ιατρικό εξοπλισμό , καθώς και σε αναλώσιμα υλικά . Ταυτόχρονα , λόγω της έλλειψης τεχνιτών-συντηρητών , οι κτιριακές εγκαταστάσεις στις οποίες λειτουργούν είναι σε άθλια κατάσταση .Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας , όπου οι διαβρωμένοι από την υγρασία τοίχοι έχουν πέσει και υποστηρίζονται από λαμαρίνες.
Γιατροί βασικών ειδικοτήτων λείπουν, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι έκτακτες και άμεσες ανάγκες ιατρικής και παραϊατρικής εξέτασης και διάγνωσης των κατοίκων της υπαίθρου , οι οποίοι αναγκάζονται να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για να πάνε στο νοσοκομείο Τρικάλων , ή να πληρώσουν πολλά χρήματα από την τσέπη τους για να επισκεφθούν ιδιώτες γιατρούς . Για παράδειγμα , στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας –ανάλογη είναι και η κατάσταση και στα άλλα δυο Κέντρα Υγείας του νομού – υπάρχουν μόνο 5 γιατροί , (1 παθολόγος και 4 Γενικής Ιατρικής ), οι οποίοι καλούνται να καλύψουν όλες τις ανάγκες της περιοχής και ενίοτε τους ζητείται και εφημερίες στο νοσοκομείο Τρικάλων , ενώ δεν υπάρχει παιδίατρος , γυναικολόγος , καρδιολόγος , μικροβιολόγος , ορθοπεδικός ακτινολόγος .Πρόβλημα υπάρχει και για την μεταφορά των ασθενών , καθώς σε κέντρα υγείας λειτουργεί μόνο ένα ασθενοφόρο , το οποίο θα πρέπει να ανταποκριθεί σε όλα τα έκτακτα περιστατικά. Ακόμα μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για τους κατοίκους των χωριών του ορεινού όγκου του νομού , που καλύπτονται από τα Κέντρα Υγείας Καλαμπάκας και Πύλης , αφού η απόσταση από την πόλη των Τρικάλων , όπου βρίσκεται το νοσοκομείο , σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει τα 70 χιλιόμετρα.
Οι εκπρόσωποι της ΤΕ Υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ σημείωσαν ότι όλα αυτά τα μεγάλα , τα ‘’παραλυτικά’’ προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του νομού και τα οποία έχουν τραγικές επιπτώσεις για τους κατοίκους της Τρικαλινής υπαίθρου , οφείλονται στην πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Υγείας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της χώρας – την συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - μέσω των συνεχών περικοπών των κρατικών δαπανών για την δημόσια Υγεία και άλλων αντιλαϊκών μέτρων που λαμβάνουν. Και τόνισαν ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει τη δράση του για την ανάδειξη των προβλημάτων στο χώρο της Υγείας και την ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων ενάντια σε αυτή την πολιτική. Σε αυτή την κατεύθυνση – επεσήμαναν – θα φέρει το θέμα στη Βουλή , ζητώντας να καλυφθούν , μέσω της κρατικής χρηματοδότης , όλες οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας του νομού Τρικάλων , ( όπως και σε όλη τη χώρα ) και ταυτόχρονα , θα κάνει παρεμβάσεις στο μαζικό κίνημα και στους τοπικούς φορείς για την οργάνωση της αγωνιστικής διεκδίκησης των αιτημάτων που σχετίζονται με την εξασφάλιση της δωρεάν και αναβαθμισμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για όλους .