Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Μαρτίου στα Τρίκαλα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, στο οποίο χάθηκαν τόσο άδικα 57 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλά νέα παιδιά - φοιτητές. 

Στη συγκέντρωση, σε συνδυασμό με την απεργία της σημερινής ημέρας και τις στάσεις εργασίας που έγιναν, συμμετείχαν μαζικά φορείς, οργανώσεις, συλλογικότητες, κόμματα αλλά και πλήθος πολιτών εκφράζοντας την οργή αλλά και την συμπαράσταση στους συγγενείς των θυμάτων. 

Κυρίαρχη και δυναμική ήταν η παρουσία μαθητών και νέων παιδιών που βγήκαν στους δρόμους για να φωνάξουν δυνατά "Ποτέ Ξανά", και "Το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί - Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή", κρατώντας μεγάλα πανό στα οποία αναγραφόταν το τραγικό σύνθημα "Πάρε με όταν φτάσεις". 

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στο κέντρο της πόλης, περίπου στις 12 το μεσημέρι και μετά τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς εκπροσώπων φορέων, σωματείων και μαθητών ξεκίνησε η μεγάλη πορεία προς τον σιδηροδρομικό σταθμό των Τρικάλων. Το μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι με τον ίδιο παλμό πέρασε από κεντρικούς δρόμους για να καταλήξει μπροστά στο κτήριο του ΟΣΕ. Εκεί, κυρίως οι μαθητές κατέκλυσαν το χώρο, ανεβαίνοντας και στην ανισόπεδη διάβαση όπου κρέμασαν τα πανό, εκφράζοντας την αγανάκτισή τους και την οδύνη τους για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα και τα αθώα θύματά του. 

Νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι RossoNero πραγματοποίησε παρέμβαση στην πεζογέφυρα του Ασκληπιού, αναρτώντας πανό με σύνθημα "ΖΩΗ ΜΕ ΚΟΥΠΟΝΙΑ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ".

Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση και διαμαρτυρία αποτελεί μία από τις μαζικότερες και δυναμικότερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στα Τρίκαλα. 

Σ.Τ. trikalaenimerosi.gr