Στα 780 ευρώ διαμορφώνεται ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Προηγήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

«Η κυβέρνηση προχωράει σήμερα στην τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 9,4%», είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός θα φτάσει στα 780 ευρώ από τα 650 ευρώ που ήταν το 2019. «Κάτι που σημαίνει πως από τότε έχουν προστεθεί ετησίως σχεδόν 3 επιπλέον μισθοί στο εισόδημα περίπου 600.000 εργαζομένων», συμπλήρωσε.

Η νέα αύξηση θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, το ύψος του κατώτατου μισθού ανέρχεται «στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας». «Είναι ωστόσο μέσα στις αντοχές των επιχειρήσεων που στηρίχθηκαν από την κυβέρνηση κατά την διάρκεια της πανδημίας», συμπλήρωσε.

«Δεν έχω αυταπάτες, ξέρω ότι οι αμοιβές στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλές ενώ πιέζονται ακόμα περισσότερο από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Το ακούω συνέχεια, ειδικά από νέους και νέες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα», πρόσθεσε αναφέροντας πως η «νέα αύξηση προφανώς και δεν λύνει το πρόβλημα». «Σίγουρα όμως προσφέρει μία πολύ σημαντική ανακούφιση, και κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα», είπε.

«Ταυτόχρονα θέλω να επισημάνω ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μια αναπτυξιακή δυναμική, η ανεργία υποχωρεί σταθερά, οι φόροι εξακολουθούν να μειώνονται. Τώρα κατά συνέπεια είναι η ώρα να στηριχθούν οι εργαζόμενοι με μια γενναία αύξηση του βασικού μισθού γιατί το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να το καρπώνονται δίκαια όλοι», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

naftemporiki.gr