Το τέλος ενός έρωτα σίγουρα δεν είναι ευχάριστο για κανέναν. Είναι σημαντικό, όμως, να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς τον άνθρωπο, για τον οποίο κάποτε αισθάνθηκες πολλά και σημαντικά πράγματα.

Η περίοδος μετά το χωρισμό είναι μια πρόκληση: Είναι η στιγμή που μένεις με τον εαυτό σου και είναι η ώρα να τον αντιμετωπίσεις και να τον φροντίσεις. Ο χωρισμός σίγουρα σε πληγώνει και είναι πολύ πιθανό να αισθάνεσαι ότι δεν έχεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να ανταπεξέλθεις και να προχωρήσεις μπροστά.

Αν έχεις βρεθεί σε αυτή τη θέση, είναι πολύ πιθανό να νιώθεις ότι δεν έχεις από πού να πιαστείς. Το The Every Girl συγκέντρωσε 7 χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις την αυτοπεποίθησή σου μετά από έναν χωρισμό κι εμείς σου τα παρουσιάζουμε:

1. Άσε τον εαυτό σου να «θρηνήσει» για τη σχέση που τελείωσε

Κανένας χωρισμός δεν είναι εύκολος και τα συναισθήματα δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη. Άφησε, λοιπόν, τον εαυτό σου να νιώσει όλα τα συναισθήματα που του προκαλεί ο χωρισμός και μην τον πιέζεις να προχωρήσει γρήγορα μπροστά. Είναι σημαντικό αυτά που νιώθεις να κάνουν τον κύκλο τους και να προχωράς βήμα βήμα. Έτσι, άλλωστε, θα επιτρέψεις στις πληγές σου να επουλωθούν πραγματικά.

2. Δώσε χώρο και χρόνο στον εαυτό σου να θεραπευτεί

Υπάρχουν άνθρωποι που επιδιώκουν να μπουν σε μια άλλη σχέση αμέσως μετά τον χωρισμό, για να μη βιώσουν τον πόνο της απώλειας και την αμηχανία της μοναξιάς. Κι όμως, είναι προτιμότερο να μείνεις για λίγο με τον εαυτό σου, να εξετάσεις τι δεν λειτούργησε στη σχέση που τελείωσε και να οριοθετήσεις καλύτερα τι θα ήθελες να έχει ο επόμενος άνθρωπος που θα έρθει στη ζωή σου.

3. Πέρνα χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα

Ο κοινωνικός σου κύκλος μπορεί να αποδειχθεί πολύ βοηθητικός, ειδικά σε αυτή την ευαίσθητη φάση της ζωής σου. Μίλα στους αγαπημένους σου ανθρώπους για το πώς νιώθεις και πέρνα δημιουργικό κι ευχάριστο χρόνο μαζί τους. Αν και δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το πότε θα αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα, η παρουσία των αγαπημένων σου ατόμων δίπλα σου θα κάνει αυτή τη διαδικασία λιγότερο επίπονη και ίσως πιο σύντομη.

4. Περιποιήσου τον εαυτό σου

Συνηθίζουμε να λέμε ότι οι επιλογές μας αντανακλούν τη διάθεσή μας. Ίσως ήρθε η ώρα να αντιστρέψεις αυτό τον κανόνα. Αν αντικρίζεις μια ατημέλητη εικόνα του εαυτού σου, με φόρμες και ανακατεμένα μαλλιά, αυτό σίγουρα δεν θα βοηθήσει τη διάθεσή σου να ανέβει. Αντίθετα, εάν περιποιηθείς τον εαυτό σου, κάνεις ένα αναζωογονητικό ντους και φορέσεις ρούχα που σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα, θα νιώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, η οποία με τη σειρά της θα σε βοηθήσει να θεραπεύσεις την πληγωμένη σου καρδιά.

5. Κυνήγησε τους στόχους που είχες βάλει στην άκρη

Θυμάσαι εκείνο που ήθελες πάντα να κάνεις, αλλά είχες αμελήσει, γιατί περνούσες τον ελεύθερό σου χρόνο με το ταίρι σου; Ε λοιπόν, ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσεις εκείνη την επιθυμία που είχες αφήσει στην άκρη. Εστιάζοντας σε νέες δραστηριότητες, θα μπορέσεις σταδιακά να αποκαταστήσεις το ενδιαφέρον σου για ζωή και τη διάθεσή σου να βιώνεις νέες, ευχάριστες εμπειρίες και φυσικά θα επανακτήσεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση.

6. Έλεγξε τις σκέψεις σου

Είναι εύκολο να κάνεις απαισιόδοξες σκέψεις μετά από έναν χωρισμό, να κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σου, ακόμη και να τον κατηγορήσεις για το τέλος της σχέσης. Αυτό, όμως, θα σε βάλει σε έναν αέναο κύκλο με κακή διάθεση και «γκρεμισμένη» αυτοπεποίθηση. Προσπάθησε, αντίθετα, να εστιάσεις σε θετικές σκέψεις. Γράψε κάθε μέρα σε ένα χαρτί ορισμένους από τους λόγους για τους οποίους αγαπάς τον εαυτό σου. Όσο ευτελής κι αν σου φαίνεται αυτός ο τρόπος, ίσως είναι η καλύτερη μέθοδος να δεις με τα μάτια σου πόσα χαρίσματα έχεις και -που ξέρεις- ίσως σε αγαπήσεις ξανά από την αρχή.

7. Φέρσου με ευγένεια στον εαυτό σου

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τιμωρείς τον εαυτό σου επειδή χώρισες. Το ότι μια σχέση δε λειτούργησε δε σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με σένα ή πως κάτι έκανες λάθος. Δεν είναι κακό να κάνεις την αυτοκριτική σου και να βελτιώνεσαι, όμως μη φτάσεις στο άλλο άκρο, «πετροβολώντας» τον εαυτό σου για όλα όσα σου συμβαίνουν. Δεν είναι φτιαγμένες όλες οι σχέσεις για να αντέχουν στο χρόνο, το σίγουρο όμως είναι ένα: Κανείς δεν φεύγει από τη ζωή σου πριν σε διδάξει κάτι. Η σχέση που τελείωσε έκανε τον κύκλο της και αποχώρησε, για να έρθει κάτι άλλο. Στο μεταξύ, μην ξεχνάς να αγαπάς τον εαυτό σου. Είναι, άλλωστε, η πιο σημαντική σχέση της ζωής σου.

savoirville.gr