Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να κατανοήσουμε την προσωπικότητά μας – όχι πάντα αξιόπιστοι, αλλά διασκεδαστικοί. Ένας από αυτούς είναι το λεγόμενο χρωματοσκόπιο: ένα σύστημα που ανέπτυξε η αστρολόγος Michele Bernhardt.

Αφού συνδύασε τη θέση των άστρων με την αριθμολογία και τη θεωρία των χρωμάτων, η Bernhardt αντιστοίχισε ένα χρώμα με κάθε ημέρα του χρόνου, καταλήγοντας σε 366 διαφορετικές αποχρώσεις (και για τα δίσεκτα έτη!).

Για αρχή, πάντως, μπορούμε να αναζητήσουμε μια πιο γενική ταξινόμηση, η οποία συνδυάζει κάθε μήνα γενεθλίων με ένα διαφορετικό χρωματικό τόνο, που αν τον βάλουμε στη ζωή μας -από την γκαρνταρόμπα μας μέχρι τη διακόσμηση του σπιτιού μας- υπόσχεται να φέρει μεγαλύτερη ισορροπία.

Αν έχουμε γεννηθεί Ιανουάριο: Καραμέλα. Πότε έχουμε περισσότερη ανάγκη από αυτό το χρώμα: Όταν θέλουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη σταθερότητα και να γίνουμε πιο υπεύθυνοι και συνεπείς.

Αν έχουμε γεννηθεί Φεβρουάριο: Λιλά. Πότε έχουμε περισσότερη ανάγκη από αυτό το χρώμα: Όταν νιώθουμε μπερδεμένοι συναισθηματικά, για παράδειγμα δυσκολευόμαστε να ξεκόψουμε από κάποιον.

Αν έχουμε γεννηθεί Μάρτιο: Το τιρκουάζ του νερού. Πότε έχουμε περισσότερη ανάγκη από αυτό το χρώμα: Όταν αναζητάμε έμπνευση ή κάτι να μας φτιάξει τη διάθεση.

Αν έχουμε γεννηθεί Απρίλιο: Το κόκκινο της καυτερής πιπεριάς. Πότε έχουμε περισσότερο ανάγκη από αυτό το χρώμα: Όταν θέλουμε να γεμίσουμε με ενέργεια ή να διώξουμε μακριά το φόβο.

Αν έχουμε γεννηθεί Μάιο: Το πράσινο του γρασιδιού. Πότε έχουμε περισσότερη ανάγκη από αυτό το χρώμα: Όταν αναζητάμε ισορροπία δυνάμεων και αναζωογόνηση.

Αν έχουμε γεννηθεί Ιούνιο: Το χρυσό. Πότε έχουμε περισσότερη ανάγκη από αυτό το χρώμα: Όταν χρειαζόμαστε ένα «boost» στη μνήμη ή στις επικοινωνιακές δεξιότητές μας.

Αν έχουμε γεννηθεί Ιούλιο: Κοραλλί. Πότε έχουμε περισσότερη ανάγκη από αυτό το χρώμα: Όταν θέλουμε αγάπη, φροντίδα και συναισθηματική θεραπεία, ιδιαίτερα σε εποχές αλλαγών και τραύματος.

Αν έχουμε γεννηθεί Αύγουστο: Φωτεινό πορτοκαλί. Πότε έχουμε περισσότερη ανάγκη από αυτό το χρώμα: Όταν χρειαζόμαστε περισσότερη χαρά και δημιουργικότητα.

Αν έχουμε γεννηθεί Σεπτέμβριο: Το μπλε του υάκινθου. Πότε έχουμε περισσότερη ανάγκη από αυτό το χρώμα: Όταν θέλουμε να φέρουμε στη ζωή μας περισσότερη ηρεμία και οργάνωση.

Αν έχουμε γεννηθεί Οκτώβριο: Το γαλάζιο του ουρανού. Πότε έχουμε περισσότερη ανάγκη από αυτό το χρώμα: Όταν αναζητάμε γαλήνη και τη χρυσή τομή ανάμεσα στο δούναι και το λαβείν.

Αν έχουμε γεννηθεί Νοέμβριο: Μπορντό. Πότε έχουμε περισσότερη ανάγκη από αυτό το χρώμα: Όταν αναζητάμε βοήθεια για να κάνουμε μια μετάβαση και να απομακρύνουμε τα συναισθηματικά εμπόδια ή για να ενισχύσουμε τη σεξουαλική επιθυμία μας.

Αν έχουμε γεννηθεί Δεκέμβριο: Βεραμάν. Πότε έχουμε περισσότερη ανάγκη από αυτό το χρώμα: Όταν ταξιδεύουμε και εξερευνούμε ή ονειρευόμαστε μια πνευματική περιπέτεια.

marieclaire.gr