Σε ανακοίνωσή της η Ο.Β. Τρικάλων του ΜέΡΑ 25 αναφέρει τα εξής:
"Το «Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία του Ασπροποτάμου» διοργανώνει στα «Τρία Ποτάμια» την Τετάρτη 10 και στην Κρανιά την Παρασκευή 12 Αυγούστου, δράσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας βιομηχανικής κλίμακας στην Πίνδο και στα χωριά του Ασποροποτάμου.
Δυστυχώς ακόμη μία κορυφογραμμή της ορεινής πατρίδας μας βρίσκεται στο στόχαστρο της αιολικής βιομηχανίας και των ολιγαρχών της ενέργειας. Στις «απάτητες» βουνοκορφές της νότιας Πίνδου η κυβέρνηση παίζει ένα ακόμα παιγνίδι εξουσίας ενάντια στη φύση και στο περιβάλλον, αλλά πάντα υπέρ των συμφερόντων των ολιγαρχών της ενέργειας.
Έχοντας αρχίσει ήδη την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα, το υπουργείο ενέργειας του οποίου ο πολιτικός προϊστάμε νος αυτές τις μέρες συχνά-πυκνά περιοδεύει στα χωριά της περιοχής, σχεδιάζει την εγκατάσταση δεκάδων ανεμογεννητριών στην Μπάντια Ούρσα και αλλού.
Αυτή ακριβώς η εγκατάσταση, η παρουσία και η λειτουργία θα βιάσουν το φυσικό περιβάλλον, θα κατακρεουργήσουν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, θα καταστρέψουν την βιοποικιλότητα του βουνού.
Η καθολική αντίθεση των κατοίκων και των τοπικών κοινωνιών της περιοχής, (έστω και αν πρόκειται κυρίως για παραθεριστικά θέρετρα και όχι για χωριά μόνιμης εγκατάστασης), αλλά και των μελών δεκάδων φυσιολατρικών και οικολογικών οργανώσεων της Δυτικής Θεσσαλίας, καθιστούν ανεπιθύμητες τις γιγάντιες ανεμογεννήτριες στις βουνοκορφές του Ασπροπόταμου.
Για το ΜέΡΑ 25 οι ανεμογεννήτριες είναι ανεπιθύμητες όχι μόνο στις βουνοκορφές, αλλά σε κάθε στεριά της Ελλάδας.
Για το ΜέΡΑ 25 ανεμογεννήτριες πρέπει και μπορούν να χωροθετηθούν μόνο μέσα στη θάλασσα, εκμεταλλευόμενοι τις σύγχρονες τεχνολογίες για την εγκατάσταση πλωτών και μόνο ανεμογεννητριών στα χιλιάδες χιλιόμετρα της ακτογραμμής της χώρας, εκεί δηλαδή που δεν ενοχλούν κανένα και που δεν καταστρέφουν τίποτα.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση των βουνών μας γίνεται απέναντι σε κάθε τεχνική επέμβαση μεταβολής ή αλλοίωσης του φυσικού περιβάλλοντος των ορεινών περιοχών της πατρίδας μας που παρέμεινε ουσιαστικά απάτητη μέχρι σήμερα.
Το ΜέΡΑ 25, όπως έκανε και στα Άγραφα, ενώνει τις δυνάμεις του με τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων και τους κατοίκους και απαιτεί την άμεση παύση κάθε περιβαλλοντοκτόνου σχεδιασμού στην περιοχή του Ασπροποτάμου, συμβάλλοντας με τις δυνάμεις του στον αγώνα για την προστασία των βουνών μας και των ζωών μας".