Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Τρικάλων εξιχνιάστηκαν 2 περιπτώσεις απάτης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άνδρα και άγνωστων, μέχρι στιγμής, συνεργών του.

Ειδικότερα, την 7-10-2024 το πρωί στα Τρίκαλα, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένο άνδρα, προσποιούμενος τον γιατρό και με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση στενού συγγενικού του προσώπου μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα, τον έπεισε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 4.550 ευρώ εντός πλαστικού πορτοφολιού στον συνεργό του, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη των Τρικάλων.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.150 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι, ο προαναφερόμενος δράστης και άγνωστοι συνεργοί του, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου, μεσημβρινές ώρες της 27-09-2024 σε περιοχή της Αττικής, εξαπάτησαν ηλικιωμένη γυναίκα, πείθοντάς την να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.