Σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 Τρικάλων, για τα σοβαρά προβλήματα που παραμένουν στην περιοχή των Τρικάλων 2 μήνες μετά τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, αναφέρει τα εξής: 

"Οι τεράστιες και ανυπολόγιστες καταστροφές που προκάλεσε τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλία το κύμα της κακοκαιρίας Daniel, είναι σίγουρο ότι θα «ξεχειμωνιάσουν». Η εικόνα που παρουσιάζεται σε όλα τα επίπεδα δεν είναι καλή, αφού τόσο σε επίπεδο των Δήμων Τρικκαίων, Πύλης και Φαρκαδόνας, αλλά κυρίως και σε αυτό της  Περιφέρειας, οι αποκαταστάσεις είναι μηδαμινές, ενώ η Πολιτική Προστασία κινείται με φοβερά αργούς ρυθμούς, πράγμα που εξωθεί τους ανθρώπους που έχουν υποστεί τις συνέπειες, να περιμένουν τα Χριστούγεννα ακόμα σε κατάσταση σοκ.

Καθημερινά οι κάτοικοι μέσα από τις «επιτροπές αγώνα» στις οποίες έχουν συλλογικά αυτοοργανωθεί, εκδηλώνουν τη δυσαρέσκεια τους για τη στάση και τις κινήσεις των υπευθύνων, εξαιτίας της απουσίας και της αδράνειας που συναντούν.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν έχει καταβληθεί ακόμα σε όλους τους πληγέντες η αποζημίωση για την οικοσκευή, δηλαδή τα 6.600 ευρώ, ακόμα και σε περιοχές που κυρίως επλήγησαν, όπως τα Μεγάλα Καλύβια, ο Παραπόταμος, η Φαρκαδόνα. Ούτε λόγος φυσικά για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για όλα εκείνα τα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί πράσινα, κίτρινα, κόκκινα. Την ίδια ώρα δεν υπάρχει κανένα σχέδιο από τον Δήμο για τον καθαρισμό των χώρων από τα γκρεμισμένα σπίτια και κτίρια, με το Δήμαρχο Τρικκαίων να αποσείει τις ευθύνες του.

Το κυριότερο όμως παραμένει η απουσία στοχευμένης μέριμνας για τους άστεγους πλημμυροπαθείς με ευθύνη του Δήμου, της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης για να υπάρχει αξιοπρεπής στέγαση μέχρι να δοθούν οι αποζημιώσεις. Παράλληλα δεν καταβάλλονται ακόμα τα επιδόματα ενοικίου και συγκατοίκησης, δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα στους άστεγους πλημμυροπαθείς.

Οι αποκαταστάσεις σε αρδευτικά κανάλια, αγροτικούς δρόμους και εγκαταστάσεις, η επισκευή του αρδευτικού δικτύου, παραμένουν «όνειρα θερινής νυκτός», ιδίως μετά την εκλογική ήττα του καθεστώτος Αγοραστού , αφού η σημερινή περιφερειακή αρχή της οποίας βέβαια, οι αιρετοί συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις παχυλές τους μισθοδοτούμενες αποζημιώσεις, παραμένει κυριολεκτικά αδρανής, μετρώντας απλά τις ημέρες μέχρι την παράδοσης της εξουσίας στο Δημήτρη Κουρέτα.

Αποτέλεσμα της συνολικής αυτής αδράνειας αποτελεί η έλλειψη ακόμα και τώρα της συγκρότησης και οργάνωσης ενός υποτυπώδους σχεδίου αντιπλημμυρικής θωράκισης από τις δημοτικές αρχές  και τη απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση Αγοραστού, αλλά κυρίως από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, γεγονός που κάνει τους  πολίτες να τρέμουν στην ιδέα ακόμα και μιας φυσιολογικής βροχόπτωσης, κάθε φορά που προβλέπεται κακοκαιρία για την περιοχή μας .

Ως ΜέΡΑ25 καλούμε, ξανά, την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες δημοτικές και περιφερειακές διοικήσεις να προχωρήσουν άμεσα στην ουσιαστική στήριξη και οικονομική αποζημίωση των πληγέντων. Οι πολίτες στις πληγείσες περιοχές στο νομό Τρικάλων, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας, έχουν υποστεί ολικές καταστροφές για τα σπίτια τους , τις περιουσίες τους, τις επιχειρήσεις τους και τις ζωές τους.

Αυτό και μόνο τους καθιστά εκτεθειμένους απέναντι σε ενδεχόμενη νέα κακοκαιρία, αλλά και αδύναμους να αντιμετωπίσουν τις επόμενες ημέρες την καθημερινότητα τους. Χρειάζονται πραγματική και γενναία υποστήριξη από το κράτος και την Τ.Α. και όχι κινήσεις εντυπώσεων και «χτυπήματα στην πλάτη», πολύ περισσότερο τώρα που έχει πλέον μεσολαβήσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από τις πλημμύρες.

Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν κοροϊδία σε κατεστραμμένους ανθρώπους".