Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D.
H οποιαδήποτε αλλαγή σε μία κυβέρνηση, ως προς την σύνθεσή της, καθώς και οι επιλογές προσώπων, πρέπει να υπηρετούν κάποια λογική.
Εάν δεν υπάρχει ο ρυθμιστικός παράγοντας της λογικής τότε υπάρχει κυβερνητικό πρόβλημα.
Μεγάλη απόδειξη ο πρόσφατος «Μίνι» ανασχηματισμός.
Από τα Υπουργεία προστασίας του Πολίτη και Υγείας … παρήλασαν πολλοί πολιτικοί, ακόμη και εξωκοινοβουλευτικοί, και απ΄ότι φαίνεται απέτυχαν.
Τα γεγονότα αποδεικνύουν πως στην υγεία και κυρίως από πλευράς προσωπικού και λειτουργίας, τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο και το Ε.Σ.Υ. είναι υπό κατάρρευση και ιδιωτικοποίηση, παρά τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις του Μητσοτάκη.
Η πρωτοφανής αύξηση της εγκληματικότητας, με τα εξοργιστικά και απάνθρωπα περιστατικά και η κάθε μορφής βία, σε καθημερινή βάση, απέδειξαν ότι το αίσθημα της ανασφάλειας έχει εμπεδωθεί στην κοινωνία. Όσοι πέρασαν και απ’ αυτό το Υπουργείο απέτυχαν.
Τα προβλήματα αυτά δείχνουν την ανικανότητα του Μητσοτάκη να επιλέξει τους άξιους και καθαρούς πολιτικούς και φυσικά, ο ίδιος προσωπικά, φέρει εξολοκλήρου την ευθύνη. Εξυπηρετεί συμφέροντα και ισορροπίες σε βάρος του Λαού.
Δεν πρέπει να παίζει κανένας Πρωθυπουργός με την Τάξη και τον Νόμο και με το μεγάλο κοινωνικό αγαθό της Υγείας.
Οι δύο Υπουργοί ξαναδοκιμάστηκαν σ’ αυτά τα Υπουργεία και, αφού απέτυχαν, αντικαταστάθηκαν.
Ο μεν Χρυσοχοϊδης μπήκε για 5η φορά στο Υπουργείο προστασίας του πολίτη, ο δε Γεωργιάδης για δεύτερη φορά ξανατοποθετείται στο Υγείας.
Ο Λουκιανός (2ος αιώνας μ.Χ.), ρήτορας και σατυρικός συγγραφέας, σ’ ένα διάλογο του Χάρου με τον Μένιππο, στους «Νεκρικούς διαλόγους» αναφέρει κάτι που ο Μητσοτάκης δεν το γνωρίζει.
Ο Χάρος μετέφερε τις ψυχές στον Άδη, μέσω της Αχερουσίας λίμνης. Φτάνοντας το «βαρκάκι» του Χάρου με τις ψυχές στην άκρη της λίμνης, οι οποίες ψυχές έστριβαν δεξιά και έμπαιναν στον Άδη, τότε έπαιρνε το ναύλο, που ήταν «ένας οβολός».
Η ψυχή του Μένιππου, πήγε να κατέβει, χωρίς να πληρώσει και ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Χάρος: Κατέβαινε, βρε καταραμένε, το ναύλο.
Μένιππος: Δεν μπα να φωνάζεις Χάρε, αφού σ’ αρέσει.
Χάρος: Πλήρωσε ρε σου λέγω, για το ταξίδι που έκανες.
Μένιππος: «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» δηλ. τι να πάρεις από ένα άνθρωπο που δεν έχει τίποτε.
Πράγματι οι δύο Υπουργοί, παρά τα παχειά λόγια, που είπαν στα Μ.Μ.Ε., δυστυχώς, δεν έχουν τίποτε να δώσουν και τις κακές επιλογές και την άθλια κατάσταση, στην οποία ευρίσκεται η κοινωνία, πρέπει να τα πληρώσει ο αλαζονικός και ο ολοκληρωτικός πρωθυπουργός της χώρας μας.
Κάθε προσπάθεια που κάνει, για να βγεί από το τέλμα, στο οποίο έρριξε την χώρα, δυστυχώς την βυθίζει πιο βαθειά.
Να γιατί οι προοπτικές για το 2024 είναι δυσοίωνες, γιατί η λιτότητα, η ακρίβεια, η σφυχτή οικονομική πολιτική, δημιουργούν ένα «κοκτέιλ» αποτυχίας και δυστυχίας.
Εάν σ’ όλα αυτά προσθέσουμε την από «Ανατολάς» συνεχή απειλή από την Τουρκία, τα επικίνδυνα πολεμικά … παιχνίδια στην Μέση Ανατολή, την καταπάτηση του Συντάγματος και των Νόμων, με τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και την παρέμβαση της κυβέρνησης στην λειτουργία των Δήμων και των Περιφερειών, τότε τα … μαντάνα, για το 2024, είναι ΜΑΥΡΑ.
Καμία κίνηση πανικού δεν οδηγεί σε σωστές επιλογές, όπως ήταν ο πρόσφατος ψευτοανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Δεν είπε τίποτε, όμως, κανένα στέλεχος της Ν.Δ. για τις προδοτικές τοποθετήσεις του «Λαγού», Άγγελου Συρίγου, σχετικά με την Συνθήκη της Λωζάνης, που ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις Ερντογάν, για «Μισό – Μισό» στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Όλα τα φιλικά Μ.Μ.Ε… έθαψαν το θέμα, δυναμιτίζοντας τα Εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.
Την αλήθεια, για τα προβλήματα του Λαού, την κρύβουν και αγνοούν αυτό που γράφει η Κ.Διαθήκη «Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς». δηλ. γνωρίστε την αλήθεια και αυτή θα σας ελευθερώσει.
Επίσης αγνοούν και αυτό που είπε ο Μένανδρος «Άγει εις φως την αλήθειαν χρόνος» δηλ. ο χρόνος θα φανερώσει την αλήθεια.
Μόνο που θα είναι πολύ αργά για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Πάντως η Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» προχθές είχε το κεντρικό άρθρο με τίτλο για τον Πρωθυπουργό «Αρραβωνίζεται» την κομμισιόν και δρομολογεί την διαδοχή στην Ν.Δ».
Λέτε να είναι προφητικό το άρθρο;
“Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατο», όπως έλεγε ο Ισοκράτης, δάσκαλος της ρητορικής, (436-338 π.Χ.).