Την εικόνα ενός αρχηγού που δεν μπορεί να ανακόψει το κύμα της αμφισβήτησής του έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη χθεσινή κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συµβουλίου και Κοινοβουλευτικής Οµάδας που έγινε στην Αθήνα, στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.

Το χάσµα, ανάµεσα στην ηγεσία και σε µεγάλο αριθµό στελεχών που εµφατικά διατύπωσαν τις ενστάσεις τους θέτοντας ευθέως θέµα ηγεσίας, δείχνει να διευρύνεται. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο τέλος του µήνα, στην οποία παρέπεµψε και ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον οδικό χάρτη των πρωτοβουλιών που θα παρουσιάσει για τη συνέχεια.

Το κλίμα στη χθεσινή συνεδρίαση βάρυνε εξ αρχής όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην εισαγωγική οµιλία του επανέλαβε τις µοµφές κατά στελεχών για τοξικότητα και απαξίωση, ενώ επανέλαβε την απειλή των διαγραφών.

Και σ’ αυτή την κεντρική επιλογή του, στην αντιµετώπιση των αµφισβητιών του, δέχθηκε επίκριση από τον Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος αντέδρασε στα περί διαγραφών, δηλώνοντας απογοητευµένος από τη συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη, όπου για πρώτη φορά αναφέρθηκε σε αυτές.

«Αν δεν µπορείς να εγγυηθείς τη λειτουργία του κόµµατος, δηµοκρατία και διάλογο, να προχωρήσεις στις αναγκαίες διαδικασίες για εκλογή ηγεσίας από τη βάση», προέτρεψε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Επικριτική εμφανίστηκε μάλιστα κατά την τοποθέτησή της και η βουλευτής Λάρισας και γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Λίτσα Λιακούλη η οποία έκανε λόγο για «ανάγκη ανασυγκρότησης» υπογραμμίζοντας ότι «το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ ήταν θολό».

Ενδεικτική του κλίματος ήταν η σκληρή γλώσσα του - Λαρισαίου στην καταγωγή-, ιστορικού στελέχους του κινήματος Πέτρου Ευθυμίου: «∆εν υπάρχουν τυχοδιώκτες και πράκτορες ανάµεσά µας, πρόεδρε», είπε απαντώντας στις µοµφές Ανδρουλάκη, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «∆εν είµαστε ΚΚΣΕ να κάνουµε ανάλυση µε ποσοστά. Οι πολιτικές συγκρίσεις σε καταντούν πολιτικό νάνο. Θα γίνουµε οι άταφοι νεκροί του πολιτικού συστήµατος»…

Κώστας Τόλης kosmoslarissa.gr