Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Η φράση «Αχίλλειος πτέρνα» προέρχεται από την Ιλιάδα του Ομήρου και αναφέρεται στον πασίγνωστο Αχιλλέα, γιο του Βασιλιά Πηλέα της Φθίας και της Νηρηίδας, που τον αποκαλούσαν Βασιλέα των Μυρμιδώνων.

Η μητέρα του πήρε την προφητεία, κατά την μυθολογία, ότι ο γιός της θα πεθάνει νέος.

Τότε τον έρριξε στα νερά της Στύγας, που περιείχαν δυνάμεις και έγινε άτρωτος.

Δυστυχώς, όταν έκανε την κίνηση αυτή η θέτις, τον κρατούσε από την πτέρνα και απέκτησε έτσι μια φυσική αδυναμία και δεν ήταν άτρωτος.

Σ΄αυτό το σημείο τον χτύπησε ο Πάρις, με το βέλος και τον θανάτωσε, σε μια μάχη στην Τροία.

Εάν μεταφέρουμε το μυθολογικό αυτό γεγονός στην σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας μας, μπορούμε, με ακρίβεια να διαπιστώσουμε συγκεκριμένα πράγματα:

Το πολίτευμα δεν λειτουργεί σωστά.

Η πλειοψηφία των πολιτικών είναι ανεπαρκής.

Τα κόμματα είναι αρχηγικά και θεωρούνται «φέουδο» των εκάστοτε αρχηγών.

Δεν υπάρχει διάκριση των εξουσιών.

Τα πολιτικά προγράμματα, προεκλογικά λέγονται αλλά μετεκλογικά ξεχνιούνται.

Η «Τέταρτη εξουσία» δηλ. τα Μ.Μ.Ε. δεν ενδιαφέρονται για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, στην πλειοψηφία τους, αλλά φροντίζου να … πλουτίσουν.

Η εξουσία δεν ασκείται από τους εκλεγμένους πολιτικούς, αλλά από τα Μ.Μ.Ε.

Το κράτος πρόνοια δεν υφίσταται και το ψέμα με την μαύρη προπαγάνδα «ζουν και βασιλεύουν».

Τα κοινωνικά αγαθά, Υγεία, Παιδεία, Ενέργεια και Νερό έγιναν εμπόριο.

Όλα αυτά κάνουν … διάτρητο το σύστημα και φυσικά τον απαξιώνουν.

Ο μυθικός «Αχιλλεύς» είχε ένα ευαίσθητο σημείο και το βέλος τον σκότωσε.

Η πολιτική και τα κόμματα, που θυμίζουν την «κόπρο του Αυγείου» μακροημερεύουν και πλουτίζουν και παρά το γεγονός ότι κατέστρεψαν την Ελλάδα, τα κόμματα εξουσίας κυρίως, θέλουν να ξανακυβερνήσουν, για να … ΣΩΣΟΥΝ την πατρίδα μας…!

Όχι άλλους … Σωτήρες, που δεν σέβονται ούτε την Δημοκρατία, «κατ’ όνομα» ούτε τους νόμους και ούτε τους πολίτες.

«Η εξουσία» είπε ο Τζον Άνταμς, Πρόεδρος των Η.Π.Α. (1735-1826), «πάντα θεωρεί πως έχει μεγαλοψυχία και μεγάλα οράματα, που οι αδύναμοι δεν μπορούν να τα αντιληφθούν».

Πόσο δίκαιο έχει ο Ναπολεών ο Βουναπάρτης (1769-1821), όταν έλεγε ότι «ο Λαός ποδηγητείται με χάντρες και με καθρεπτάκια».

Οι νόμοι δεν λειτουργούν, παρά μόνο για τους αδύναμους πολίτες και η κοινωνία μοιάζει με ένα μεγάλο ψάρι που τρώει τα μικρά.

Τα τελευταία χρόνια έγιναν τραγικά γεγονότα που οφείλονται και σε λάθη των πολιτικών. Κανένας, όμως δεν τιμωρήθηκε, από τους πολιτικούς και όλα τα μπαζώνουν ή τα φορτώνουν σε υπαλλήλους.

Στον Μάτι κάηκαν 104 ψυχές. Στα Κάμενα χάθηκαν και ψυχές και περουσίες. Στα Τέμπη έκλεισαν «σπίτια» με 57 νεκρούς και ενδεχομένως άλλους τόσους, που εξαϋλώθηκαν ή τραυματίστηκαν και στην Θεσσαλία, με τον «κατακλυσμό του Νώε» καταστράφηκε μια μεγάλη παραγωγική περιφέρεια αλλά κανένας πολιτικός δεν πήγε φυλακή και ούτε πρόκειται να πάει.

Στην Γαλλία, ο πρώην Πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, που πήρε χρήματα από την Λιβύη, για να κάνει Προεκλογική εκστρατεία, τιμωρήθηκε με δύο χρόνια φυλακή και τον πέρασαν και βραχιολάκι.

«Το θείον και οι νόμοι ευ μεν αγόντων, εισίν ωφέλιμοι, κακώς δεν αγόντων ουδέν ωφελούσιν» δηλ όταν η θρησκεία και οι νόμοι εφαρμόζονται σωστά είναι ωφέλιμοι, αλλά όταν εφαρμόζονται λάθος δεν έχουν καμία αξία.

Έτσι το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας είναι σε βαθειά εσωστρέφεια και σε μεγάλη κρίση.

Τα τρία κόμματα, Ν.Δ. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και οι πολιτικοί αρχηγοί, είναι στον αέρα.

Έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά δεν υπάρχει Αντιπολίτευση κι έτσι υπάρχει στρέβλωση στο πολίτευμα.

Πάντως ο Πρωθυπουργός δεν κινδυνεύει ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε από το ΠΑΣΟΚ αλλά από τον κακό του εαυτό και από την Ν.Δ.

Σύριζα και ΠΑΣΟΚ είναι για γέλια και για κλάματα και είναι μέρος του πολιτικού παιχνιδιού που λέγεται «γύρος του θανάτου».

«Πόλεμος πατήρ πάντων των κακών» και ο Πλάτων τονίζει πως «οι πόλεμοι γίνονται για το χρήμα».

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν τα … ρέστα τους και η άνοδος στην εξουσία είναι «όνειρο απατηλό».

Η χώρα έγινε… ξέφραγο αμπέλι, των εγκληματιών και των τρωκτικών της Ν.Δ.

Η Ελλάδα έχει το τρίτο χειρότερο ποσό όσον αφορά τον δείκτη υλικής και κοινωνικής στέρησης ανάμεσα στα 27 κράτη της Ε.Ε. δηλ υπάρχει φτώχεια και οι πολίτες δεν ζουν ανθρώπινα.

Αυτά τα γράφει το επίσημο όργανο της Ε.Ε. «Eurostat», το οποίο γκρεμίζει το αφήγημα του Πρωθυπουργού, πως «όλα πάνε καλά».

Οι αριθμοί ευημερούν αλλά οι πολίτες δυστυχούν…

Άρχισαν τα όργανα στην εκφυλισμένη Ν.Δ. του ΚυριαΚούλη Μητσοτάκη, γιατί η κυβέρνηση του είναι αντιλαϊκή και κοιτάζει τα συμφέροντα των Ολιγαρχών της Ενέργειας, της Διατροφής, των Έργων και των Υποδομών και των Μεγαλοπρομηθευτών.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της M.R.B. δείχνει την πτωτική και μη αναστρέψιμη πορεία της Ν.Δ., αφού στην πρόθεση ψήφου έπεσε στο 21,7%.

Δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα είναι με την πλάτη στον τοίχο, γιατί δεν θέλει ανθρώπους ικανούς αλλά «κότες» και χειραγωγούμενους.

Να γιατί η οικονομία της χώρας είναι στα επίπεδα του 2001 και η κοινωνία «με τα μυαλά στα κάγκελα».

Καζάνι που βράζει η Ν.Δ. εδώ και πολύ καιρό και ο Πρωθυπουργός δεν κατάλαβε τίποτε.

Η διαφωνία των 11 βουλευτών με την πολιτική που ακολουθεί ο Κωστής Χατζηδάκης στην οικονομία και στα κόκκινα δάνεια, ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Η ομάδα αυτή των βουλευτών είναι πολύ μεγαλύτερη δεδομένου ότι διαφωνούν και με τον εκφυλισμό της Ν.Δ. και με την υπουργοποίηση όλων όσων ήρθαν στην Ν.Δ. από αριστερά και από σοσιαλιστικά μετερίζια. Αυτοί οι βουλευτές πιάσαν την δυσφορία της κοινωνίας, ενώ ο Πρωθυπουργός πήρε διαζύγιο από τον Λαό.

Κάπως έτσι ήρθε και η υπεραντλαντική διαταγή από την Νέα Υόρκη,για διαγραφή του Μάριου Σαλμά, την οποίαν, άκουσον – άκουσον, την επιβεβαίωσε και ο γιός του Μητσοτάκη. Στην Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός πήγε με όλη του την οικογένεια. Δεν φαντάζομαι να πλήρωσε ο Λαός τα έξοδα…

Πρωτοφανές πολιτικό κατάντημα.

Η «Αγία Οικογένεια» δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο.

Το πολιτικό «Μπούλινγκ» του ΚυριαΚούλη Μητσοτάκη στους διαφωνούντες βουλευτές δείχνει αλαζονεία και αυταρχισμό.

Αντί να ρίξει… νερό στην φωτιά, που άναψε στην κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός ρίχνει… βενζίνη.

Το αντάρτικο που ξεκίνησε έχει πολύ… βάθος και το Μαξίμου είναι ανίκανο να διαχειρισθεί το θέμα με το «Ιερατείο», που είναι Αριστερό, Πασοκινό και Λοατκικό.

Έτσι δειλά – δειλά αλλά καθαρά ξεκίνησε η αρχή του τέλους της Δυναστείας των Μητσοτάκηδων.

Ο Μάριος Σαλμάς θα διαγραφεί αλλά δεν είναι μόνος στον δρόμο που χάραξε.

Ο Πρωθυπουργός, όμως, θα απαντήσει για το κλειστό σύστημα εξουσίας και για τα καρτέλ;

Θα δώσει εξηγήσεις ότι αξιωματούχος του Μαξίμου μετέχει στο Δ.Σ. εταιρείας που πήρε τα κυλικεία στα Μουσεία;

Θα τοποθετηθεί ο ΚυριαΚούλης Μητσοτάκης στο θέμα ότι στην επιτροπή διαγωνισμού, για τα Κυλικεία των Μουσείων, συμμετείχε υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού, της πρασινοφρουρού Μενδώνης, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβίασης;

Αυτά είπαν οι 11 βουλευτές και ο Μάριος Σαλμάς, που ξέχασαν, όμως, αυτό που δήλωσε ο Βολταίρος «οτι είναι επικίνδυνο να έχεις δίκαιο, όταν η κυβέρνηση έχει άδικο».

Πάντως ο Πρωθυπουργός δεν κατάλαβε ότι, όταν οι λαοί ξυπνούν οι τύραννοι πεθαίνουν, ούτε πήρε το αρνητικό μήνυμα των Ευρωεκλογών.

Ήρθε η ώρα ο αποτυχημένος Μητσοτάκης να αντιληφθεί αυτό που έλεγε Αγάθων «ότι ο Άρχων δεν θα κυβερνά για πάντα».

Ο υποβαθμισμένος από την Ευρώπη Πρωθυπουργός μαζί με το «ιερατείο» του Μαξίμου μπήκαν πλέον στο στόχαστρο πολλών βουλευτών και στελεχών της κοινωνίας προκειμένου να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα και να γλιτώσει από τα κυκλώματα της «Αγίας Οικογένειας».

Συζητείται ακόμα και η αλλαγή αρχηγού στην Ν.Δ. την στιγμή που βρίσκεται «εν πλω».

Πρέπει να αλλάξουν, γιατί θα βουλιάξουν οριστικά και αμετάκλητα.

Ο Ομηρικός Αχιλλέας έχασε την ζωή του από ένα λάθος της μητέρας του θέτιδας.

Το πολιτικό σύστημα της χώρας, που έκανε αναρίθμητα λάθη και εγκλήματα, παραμείνει ακλόνητο.

Δεν φταίει, όμως, το σύστημα αλλά ο Λαός. Οι κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων, του Κεραμιδίου και των άλλων παραποταμίων χωριών πνίγηκαν από τον Daniel, κι όμως ψήφισαν Ν.Δ.

Πόσο δίκαιο είχε ο Ουίστον ο Τσώρτσιλ, λέγοντας, πως «κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της ταιριάζει»